15:32 19.09.2018

"Укроборонпром": Держвипробування реактивних РС-80 "Оскол" - на фінальній стадії

2 хв читати
"Укроборонпром": Держвипробування реактивних РС-80 "Оскол" - на фінальній стадії

У дежконцерні "Укроборонпром" очікують уже найближчим часом рішення держзамовника про прийняття на озброєння української армії реактивних некерованих ракет РС-80 "Оскол" дальністю понад 7 км розробки ДАХК "Артем" (Київ), що входить до держконцерну.

Згідно з повідомленням прес-служби "Укроборонпрому", на сьогодні програма держвипробувань нового озброєння перебуває на завершальній стадії.

"Проведення державних випробувань цих ракет, що є обов‘язковою умовою прийняття цих ракет на озброєння Збройними Силами України, перебуває на фінальній стадії. На сьогодні РС-80 уже пройшли випробування з наземних платформ, вертольотів і літаків", - інформують у дежконцерні, наголошуючи: за результатами випробувань визнано повну відповідність нового озброєння основним заявленим тактико-технічним характеристикам.

За даними "Укроборонпрому", нові 80-мм РС-80 мають надзвукову швидкість польоту та спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ. РС-80 призначена для знищення живої сили противника, бронетехніки, фортифікаційних споруд та інших цілей. Для забезпечення найбільш ефективного знищення противника конструктори ДАХК "Артем" передбачили оснащення РС-80 різними бойовими частинами та детонаторами. Дальність ураження наземних цілей становить понад 7 км.

У вівторок було оголошено про успішне завершення випробувань 80-мм РС-80 "Оскол" у складі озброєння фронтових бомбардувальників Су-24М Повітряних сил ЗСУ.

ДАХК "Артем" - одне з провідних підприємств авіапрому й ОПК України, єдиний на території колишнього СРСР виробник керованих ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" різних модифікацій для озброєння всіх типів літаків МіГ-29, Су-27, Су-30. Нині спеціалізація підприємства також охоплює виробництво авіоніки, озброєння для танків і бронетехніки, вертолітних систем захисту, систем автоматизації контролю і діагностики. Наразі ДАХК також готує запуск серійного виробництва нових великокаліберних 152-мм артилерійських боєприпасів власної розробки.

З 2012 року за рішенням уряду України 100-відсотковий держпакет акцій ДАХК "Артем" передано до управління держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА