17:59 19.09.2018

При НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" створюється Інститут оборонних технологій

2 хв читати

Національний технічний університет України (НТТУ) "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" розширює співпрацю з сектором національної безпеки і оборони: у складі КПІ створюється Інститут оборонних технологій.

Згідно з повідомленням на сайті навчального закладу, створення Інституту оборонних технологій схвалено на вересневій вченій раді КПІ.

Як випливає з повідомлення, заплановано, що основними напрямами діяльності Інституту оборонних технологій будуть освітній та науково-інноваційний. До сфери завдань створюваного інституту зараховані перепідготовка та підвищення кваліфікації кадрів оборонного сектора, магістерська підготовка, спеціалізована мовна підготовка, а також захист інтелектуальної власності. У рамках науково-інноваційного напряму заплановано вирішення завдань з просування оборонних науково-конструкторських розробок і трансферу оборонних технологій.

НТТУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського" - один із базових наукових і кадрових центрів ОПК, на 80% інтегрований в ОПК і створення принципово нових систем озброєнь, передусім систем авіакосмічного призначення.

На сьогодні НТТУ активно розвиває, зокрема й тематику протидії кіберзагрозам. В умовах нових викликів обороноздатності держави КПІ вже створено близько 40 видів нових видів озброєнь, частина з них вже поставлена на озброєння ЗСУ.

З 2015 року НТУУ входить до складу учасників української інноваційно-виробничої платформи "Об'єднання "Київська політехніка" із впровадження оборонних стартапів, створеної під координацією РНБО України із урахуванням досвіду ізраїльського "Техніону".

У лютому в КПІ відкрито нову магістерську програму "Управління в сфері військово-промислового комплексу" для підготовки управлінців центрального апарату і підприємств держконцерну "Укроборонпром", "Ліги оборонних підприємств України", Міністерства оборони. Перший випуск управлінців-магістрів заплановано на 2019 рік.

Указом президента в січні ректора НТТУ "КПІ імені Ігоря Сікорського" Михайла Згуровського призначено членом наглядової ради держконцерну "Укроборонпром", також у січні його обрано головою Наглядової ради держконцерну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА