20:12 19.09.2018

Суд Швеції розпочав розгляд справи про згвалтування, через яке відклали присудження Нобелівської премії з літератури

2 хв читати
Суд Швеції розпочав розгляд справи про згвалтування, через яке відклали присудження Нобелівської премії з літератури

В окружному суді Стокгольма відбулося засідання у справі впливового культурного діяча, фотографа Жан-Клода Арно, якого обвинувачують у зґвалтуванні жінки в 2011 році, повідомляє в середу "Радіо Швеції".

За інформацією радіостанції, чоловік відмовився визнати себе винним у скоєнні насильницьких дій сексуального характеру. Проти нього висунуто два пункти обвинувачень за цією статтею.

Радіостанція зазначила, що потерпіла є однією з 18 жінок, які публічно звинуватили Ж.-К.Арно в зґвалтуваннях і сексуальних домаганнях.

Шведські ЗМІ нагадують, що цей випадок став причиною великого скандалу, що розгорівся навколо Нобелівського комітету з літератури, в діяльності якого підсудний протягом довгих років брав активну участь. Він також є чоловіком члена Шведської академії Катаріни Фростенсон.

У травні Шведська академія оголосила про рішення не вручати Нобелівську премію з літератури в 2018 році. Подібне рішення було прийнято через "низький рівень довіри до академії з боку громадськості". Рішення Шведської академії викликано низкою скандалів навколо академії. Зокрема, йдеться про скандали, пов'язані з домаганнями, а також з фінансовими злочинами.

Скандал з домаганнями був спровокований публікацією газети "Дагенс нюхетер", в якій 18 жінок звинуватили в домаганнях видатного культурного діяча Ж.-К.Арно, проекти якого, за даними розслідування, фінансувалися з нобелівського фонду. Також його підозрюють у тому, що він розкривав імена деяких лауреатів Нобелівської премії до їхнього офіційного оголошення.

Однак, як очікується, сама нагорода за 2018 рік буде вручена наступного року - разом з нагородою за 2019 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА