00:05 20.09.2018

Безпілотник США протягом п'яти годин вів розвідку біля Чорноморського узбережжя

2 хв читати

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4B Global Hawk в середу після виконання тривалого завдання в небі над Донбасом провів багатогодинний розвідувальний політ біля узбережжя Криму і Краснодарського краю, випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів.

За їхньою інформацією, о 17:10 в середу американський дальній безпілотник наблизився до західного краю окупованого Криму. Перед цим він увійшов в повітряний простір над міжнародними водами Чорного моря в 17:00 з боку нашої Миколаївської області.

Протягом більш ніж п'яти з половиною годин безпілотник курсував по лінії від заходу Криму і вздовж його південного узбережжя, а також Чорноморського узбережжя Краснодарського краю РФ аж до Сочі, часом наближаючись до російського узбережжя на відстань до 35 км в районі Новоросійська і Туапсе. Всього за цей час він зробив чотири прольоти вздовж російського узбережжя на Чорному морі.

Тим часом днем ​​поблизу окупованого Севастополя був зафіксований політ патрульного протичовнового літака ВМС США P-8A Poseidon, який також протягом декількох годин курсував поблизу російських берегів на Чорному морі. Основний час польоту він провів поблизу Севастополя (окупованної України).

Як повідомлялося, в середу розвідувально-ударний безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk, що піднявся з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, скоїв тривалий політ вздовж лінії розмежування в Донбасі, курсуючи в контрольованому України повітряному просторі. В ході польоту він наближався до російського кордону на відстань 40-60 км в районі Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей.

Маршрут польоту американського безпілотника в Донбас пролягав через повітряний простір Греції, Болгарії і Румунії. У небо над Україною він увійшов о 8:10з боку Румунії на північ від Молдови.

Згідно з відкритими джерелами, RQ-4B Global Hawk, на борту якого знаходиться камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів, призначений для ведення стратегічної повітряної розвідки на глибину понад 200 км на території супротивника. При польоті на великих висотах Global Hawk здатний виробляти огляд великих територій, здійснювати розвідку точкових цілей з високою роздільною здатністю і передавати розвідінформацію командуванню в реальному режимі часу через супутниковий канал зв'язку. RQ-4A Global Hawk, що має злітну масу 15 тонн і розмах крила близько 40 метрів, може патрулювати протягом 30 годин на висоті до 18 тис. М.

В останній раз американський стратегічний безпілотник ВПС США вів розвідку поблизу Чорноморського узбережжя 15 вересня. В районі лінії розмежування в Донбасі він зробив вже другий за останні три дні розвідувальний політ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА