07:16 20.09.2018

МВС ініціює створення реєстру центрів адаптації від наркозалежності

2 хв читати
МВС ініціює створення реєстру центрів адаптації від наркозалежності

У Міністерстві внутрішніх справ ініціюють створення реєстру центрів психологічної адаптації, з метою моніторингу правоохоронцями ситуації дотримання прав людини і координації протидії наркозлочинності, повідомили в Департаменті комунікації відомства.

Як повідомила в середу прес-служба МВС України, питання щодо створення реєстру центрів психологічної адаптації обговорювалося під час зустрічі секретаря РНБО Олександра Турчинова, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з представниками центрів психологічної реабілітації, які працюють на базі релігійних організацій.

О.Турчинов заявив, що Україна не має системної програми, яка дозволяє реабілітувати і повертати в суспільство людей, які "встали на слизький шлях".

"У нас існує програма наркозаміщення, вона досить складна. Крім того, у нас є реабілітаційні центри, але вони не відповідають високим стандартам. Тому ми зараз працюємо над програмою, коли представники правоохоронних органів і релігійної громади об'єднають свої зусилля в боротьбі з наркотичною залежністю. Думаю, що близько 1000 центрів протидії наркотичної залежності запрацюють в Україні і вони не матимуть проблем з постійними перевірками", - сказав глава РНБО.

А.Аваков зазначив, що на рівні з установами, де надають соціально-психологічну допомогу, існують центри, де людей змушують до рабської праці і дають вживати наркотики, але в зменшених дозах.

"Ми бачимо випадки, коли реабілітаційні центри перетворюються в місця використання безкоштовної рабської силі. А в обмін, хвора на наркоманію людина, отримує ослаблену дозу, яка і є методом лікування. Поліція кваліфікує таку ситуацію, як незаконне утримання громадянина", - підкреслив міністр.

Він також зазначив, що така ситуація неприпустима і необхідно створити єдиний реєстр центрів психологічної реабілітації наркозалежних.

"Протягом одного місяця необхідно створити реєстр центрів психологічної адаптації, щоб представники Нацполіції могли співпрацювати з керівниками таких центрів. Окрім того, будуть виділені дільничні офіцери, які зможуть також контролювати, чи не порушують в таких закладах права людини. Свобода волі - перш за все. До цієї роботи будуть залучені фахівці з ювенальної превенції і Департаменту протидії наркозлочинності", - зазначив А.Аваков.

Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін зазначив, що роботу центрів зможе координувати один з керівників щодо протидії наркозлочинності.

"Коли буде створено такий реєстр, його роботу контролюватиме один з керівників підрозділів поліції з протидії наркозлочинності, який володітиме ситуацією в усій країні. І коли виникатимуть питання, комунікація буде йти зверху вниз, що значно полегшить роботу", - підсумував В.Аброськін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА