08:40 20.09.2018

Японська біржа криптовалюти втратила $ 60 млн через крадіжку

2 хв читати
Японська біржа криптовалюти втратила $ 60 млн через крадіжку

Японська онлайн-біржа обміну криптовалюти Tech Bureau Corp. заявила про те, що після несанкціонованого проникнення на платформу зловмисників з сервісу була вкрадена віртуальна валюта трьох типів, в тому числі біткойни, на суму, що дорівнює 6,7 млрд ієн ($ 60 млн), передає з посиланням на відповідне повідомлення Tech Bureau Kyodo.

Обмінний майданчик сервісу, як уточнили в прес-службі, був зламаний минулої п'ятниці, 14 вересня. Злочинці атакували його протягом приблизно двох годин - з 17:00 до 19:00 за місцевим часом. Аномалію в системі представники Tech Bureau виявили тільки 17 вересня. Наступного дня, за інформацією представників сервісу, в Tech Bureau дізналися, скільки криптовалюти було вкрадено під час злому.

Відразу після цього компанія, яка базується в Осаці, вказує Kyodo, призупинила всі операції на рахунках. Велика частина вкрадених коштів (4,5 млрд ієн, або $ 40 млн) зберігалася як депозити клієнтів майданчика.

Раніше, 20 червня, стало відомо про те, що хакери викрали криптовалюту на $ 32 млн з однією з найбільших кріптовалютних бірж Південної Кореї Bithumb. Після цього сервіс припинив свою роботу. А того ж місяця кібератаці піддалася південнокорейська криптовалютна біржа Coinrail. Унаслідок нападу вона втратила ICO-токенів стартапів NPXS, Aston X, Dent і Tron на $ 40 млн.

Але найбільшу крадіжку зловмисники скоїли в січні. Тоді з японської біржі Coincheck було викрадена криптовалюту NEM на суму, рівну 58 млрд ієн (близько $ 534 млн). Усього було вкрадено 523 млн монет NEM. У березні біржа пообіцяла компенсувати вкладникам збитки за курсом близько $ 0,84 за одну монету NEM, а японське державне Агентство фінансових послуг провело в країні перевірки всіх подібних торгових майданчиків.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА