10:38 20.09.2018

Порошенко: Україна вибралася з пастки позаблоковості та твердо слідує шляхом до ЄС і НАТО

2 хв читати
Порошенко: Україна вибралася з пастки позаблоковості та твердо слідує шляхом до ЄС і НАТО

Президент України Петро Порошенко наголошує, що лише інтеграція країни до євроатлантичного безпекового простору гарантує їй безпеку, незалежність і підвищення рівня життя її громадян.

"Ми вибралися з лабіринтів багатовекторності. Ледве вискочили із смертельно небезпечної пастки позаблоковості. І від чотирнадцятого року (2014р - ІФ) твердо прямуємо своїм шляхом, і це шлях до Європейського Союзу і НАТО. Лише інтеграція України до євроатлантичного безпекового простору гарантує нам і мир, і безпеку, і незалежність, і підвищення рівня життя", - сказав глава Української держави в четвер вранці з трибуни Верховної Ради, звертаючись до парламенту зі щорічним посланням про внутрішній і зовнішній стан України.

П.Порошенко не виключив, що за останні роки влада припустилася чимало тактичних помилок, за що особисто на ньому лежить частина відповідальності.

"Але я точно знаю, що ми нічим не схибили і не погрішили в питаннях стратегії! Зробити сильну і успішну Україну невід'ємною і безспірною частиною Європи без жоної перспективи повернення до зони російського впливу - це наша мета, наша амбіція, наша місія", - наголосив президент.

Розповідаючи про те, що було досягнуто Україною протягом останніх років, глава держави згадав відродження Збройних сил країни, процес надання Українській православній церкві автокефалії та зміцнення позицій української мови.

"Ми побудували боєздатну армію. Ми повертаємо українській церкви гідне місце в світовому православ'ї. Утверджуєм українську мову - складову сили і успіху нашого народу. І в подальшому будемо робити дієві заходи для зміцнення її державного статусу, посилення і поширення його в усіх сферах суспільного життя" , - сказав президент.

"Армія, мова і віра - це не гасло. Це - формула сучасної Української ідентичності. Армія захищає нашу землю. Мова захищає наше серце. Церква захищає нашу душу", - наголосив у своєму виступі П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА