11:44 20.09.2018

Шахов вважає, що Омеляна має бути звільнено після звинувачень у незаконному збагаченні та заяв про крадіжки на залізниці

2 хв читати
Шахов вважає, що Омеляна має бути звільнено після звинувачень у незаконному збагаченні та заяв про крадіжки на залізниці

Міністр інфраструктури Володимир Омелян після звинувачення в незаконному збагаченні та визнання щорічних крадіжок в "Укрзалізниці" на 15 млрд грн має піти у відставку, заявляє народний депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов.

"Міністра звинуватили в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. За визнанням Омеляна, розмір корупції лише в "Укрзалізниці" сягає 15 млрд на рік! "Наш край" закликає відправити у відставку міністра інфраструктури, який замішаний у скандалі і за два з половиною роки роботи міністром не зумів навести лад у транспортній галузі", - зазначив С.Шахов.

Народний депутат вважає, що цифри розкрадань демонструють брехливість тверджень про збитковість пасажирських перевезень. "За 15 млрд можна було б щорічно закуповувати у Крюківського вагонобудівного заводу 535 пасажирських вагонів. Протягом восьми років повністю оновили б застарілий рухомий склад. Нещодавно заступник департаменту аудиту залізниці погорів на хабарі $300 тис., за які можна цілий рік безкоштовно возити пенсіонерів невеликого обласного центру", - зазначив С.Шахов.

Він здивований, що досі жоден правоохоронний орган не відреагував на зізнання В.Омеляна. "Потрібно рішуче викинути корупціонерів із залізниці та керівництва профільного міністерства. Позитивні результати закриття корупційних дір стануть відчутними вже за півроку-рік, чого очікують від влади прості транспортники та все українське суспільство", - резюмував С.Шахов.

Як повідомлялося, 13 вересня прес-служба НАБУ поінформувала, що В.Омеляну повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів за ч. 3 ст. 368-2 і ст. 366-1 Кримінального кодексу України. У свою чергу сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні зі здійснюваними ним реформами, початком у країні виборів і справою екс-депутата Миколи Мартиненка, яку НАБУ веде кілька років.

Увечері того самого дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу й не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Крім того, він заявив про начебто співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиск на нього з боку цього антикорупційного органу. Міністр також заявив про намір захищати своє ім'я, честь і гідність у суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА