12:01 20.09.2018

Мітингувальники спробували прорвати кордон правоохоронців біля ВР, один поліцейський травмований

2 хв читати
Мітингувальники спробували прорвати кордон правоохоронців біля ВР, один поліцейський травмований

Учасники акції протесту біля будівлі Верховної Ради почали перелазити через огорожу та спробували прорвати кордон правоохоронців, що охороняють будівлю парламенту.

"Учасники акції намагалися прорватися до будівлі Верховної Ради. Кинули димову шашку, потім петарду", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Головному управлінні Національної поліції в м. Києві в четвер.

Згодом у поліції уточнили, що в результаті спроби активістів прорвати поліцейський кордон виникла штовханина, окрім цього, учасники акції кинули петарду.

"Ніхто не постраждав. Під час забезпечення правопорядку співробітник поліції, зачепившись за металеву огорожу, отримав травму ноги", - йдеться в повідомленні.

Наразі інформації про затриманих і постраждалих поліція не має.

Водночас, за даними ЗМІ, під час сутичок дістав травми ноги один із правоохоронців.

Як повідомлялося, в четвер біля будівлі ВР у центрі Києва відбувається акція на підтримку ветеранів антитерористичної операції - іноземних громадян. На площі Конституції перед будівлею українського парламенту зібралося близько 400 людей. У руках вони тримають прапори з символікою "Національного корпусу".

Зокрема, протестувальники вимагають від парламенту ухвалити законопроект №3433, що передбачає спрощену процедуру отримання українського громадянства для воїнів АТО - іноземців, мораторій на видачу ветеранів війни іноземним державам (зокрема Росії) та міграційну амністію.

Територію ВР охороняє близько 100 правоохоронців.

Двома днями раніше активісти партії "Свобода", "Національного корпусу", С14 та інших націоналістичних організацій провели акцію протесту біля будівлі Генеральної прокуратури України з огляду на екстрадицію до РФ добровольця, який воював на Донбасі, громадянина РФ Тимура Тумгоєва. Вони вимагали відставки заступника генерального прокурора України Євген Єніна. Під час протесту мали місце заворушення, постраждали сім правоохоронців і знімальна група одного з телеканалів. Поліція встановила особи сімох людей, причетних до заворушень, одного затримано, у нього вилучено зброю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА