13:41 20.09.2018

П'ятеро підозрюваних у вбивстві учасника АТО Олешка заарештовані, ще кількох причетних до злочину затримано

2 хв читати
П'ятеро підозрюваних у вбивстві учасника АТО Олешка заарештовані, ще кількох причетних до злочину затримано

Поліція затримала ще кількох людей, причетних до вбивства бердянського активіста та учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка, п'ятеро раніше затриманих, серед яких організатор злочину, перебувають під вартою.

Як повідомляє в четвер відділ комунікації поліції Запорізької області, перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін заслухав результати розслідування кримінального провадження за фактом вбивства В.Олешка.

За інформацією обласної поліції, на сьогоднішній день усім п'ятьом підозрюваним у скоєнні злочину, зокрема затриманому нещодавно організатору - 38-річному жителю Донецької області, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

"Крім того, поліцейські затримали ще кількох людей за вчинення інших тяжких і особливо тяжких злочинів, їх обґрунтовано підозрюють у причетності до скоєння цього резонансного вбивства", - цитує В.Аброськіна відділ комунікації поліції Запорізької області.

В.Олешка (позивний Сармат) застрелили з обрізу мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василіві Запорізької області, ще одного - в Бердянську.

2 серпня всім чотирьом затриманим у Василівці було оголошено підозру про вчинення за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозрe оголошено за пунктом 12 частини 2 статті 115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "торнадо" і також брав участь в АТО. Решта четверо затриманих є його спільниками, спортсменами з Дніпра і області.

Пізніше з'явилася інформація, що затриманий в Бердянську чоловік не має статусу підозрюваного і проходить у справі про вбивство В.Олешка як свідок. за неофіційними даними, перед вбивством він позичив чотирьом зловмисникам автомобіль, не знаючи цілей його використання.

3 серпня Бердянський міський суд заарештував чотирьох підозрюваних у скоєнні цього злочину. При цьому суддя Бердянського міського та районного суду Сергій Морока під час засідання повідомив, що за основною версією слідства, вбивство було скоєно на ґрунті особистих відносин в зв'язку протиріччями у підприємницькій діяльності.

15 вересня поліція повідомила про затримання підозрюваного в організації умисного вбивства В.Олешка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА