13:45 20.09.2018

"Vodafone Україна" вважає за доцільне перерозподіл частот діапазону 900 МГц між операторами для вирішення проблеми дефрагментації

1 хв читати

Мобільний оператор компанія "Vodafone Україна" вважає за доцільне перерозподіл частот діапазону 900 МГц між українськими мобільними операторами з метою повноцінного вирішення проблеми дефрагментації спектру.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомила начальник відділу зв'язків із громадськістю "Vodafone Україна" Вікторія Рубан.

"По суті, ідея, коли держава застосовує фінансові інструменти для підвищення ефективності використання частотного ресурсу, є здоровою. Але з урахуванням історії розподілу 900-го діапазону в Україні це не зможе розв'язати проблему фрагментації в повному обсязі", - зазначила вона.

Оператор вважає за доцільне, зважаючи на перекіс у частках спектру, що перебуває в користуванні в операторів, не лише об'єднати частоти в ширші смуги, а й перерозподілити їх між операторами більш рівномірно.

"Інакше один із гравців отримає суттєву і не ринкову перевагу, що послабить конкуренцію і посилить його монопольне становище", - наголосила В.Рубан.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації ініціює двоетапну зміну ренти за користування радіочастотним ресурсом (РЧР), підвищуючи коефіцієнт за фрагментований спектр із 2019 року та зрівнюючи ставки в діапазонах 2300-2400 МГц, 3400-3800 МГц незалежно від виду радіозв'язку з 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА