16:40 20.09.2018

Слідчі дії в ДЕЦ МОЗ не перешкоджають роботі серверів

2 хв читати
Слідчі дії в ДЕЦ МОЗ не перешкоджають роботі серверів

Прокуратура м. Києва здійснює обшуки в ДП "Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України" в рамках справи про можливе заволодіння державними коштами, сервери Центру не вилучали.

 

"Прокуратура Києва здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні... про можливе заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах під час закупівлі та використання ДП "Державний експертний центр" програмного забезпечення для обліку хворих на цукровий діабет", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури у четвер.

У прокуратурі столиці зазначають, що обшуки в Центрі здійснюють на підставі рішення слідчого судді з метою "вилучення копії відповідної комп'ютерної програми для подальшого проведення судової експертизи".

У прес-службі прокуратури наголошують, що слідчий і прокурор не здійснюють жодних дій щодо вилучення серверів із реєстром пацієнтів, що може спричинити припинення його роботи.

"Слідчі дії проводять із залученням відповідних IT-фахівців для здійснення коректного копіювання комп'ютерної програми та неможливості витоку конфіденційної інформації щодо пацієнтів", - заявляють в прокуратурі.

При цьому в прес-службі столичної прокуратури закликали керівництво ДП співпрацювати зі слідством "шляхом добровільного надання ключів доступу до програмного забезпечення з метою його коректного копіювання з подальшим видаленням в присутності посадових осіб ДП персональних даних пацієнтів".

У прокуратурі столиці акцентували увагу на тому, що слідчі дії не створюють перешкод для роботи серверів Центру і відповідних реєстрів.

Раніше цього самого дня прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомила, що правоохоронці здійснюють обшуки в Державному експертному центрі (ДЕЦ)

"Правоохоронні органи здійснюють обшуки в Державному експертному центрі та намагаються вилучити сервер, на якому, серед іншого, розміщено реєстр пацієнтів, які потребують інсулінотерапії", - зазначено в повідомленні.

Станом на 20 вересня, в реєстрі містяться персональні дані 1,531 тис. лікарів, 187,575 тис. пацієнтів, які за вісім місяців 2018 року отримали препаратів інсуліну на загальну суму понад 655 млн грн.

"Будь-які перерви в роботі сервера можуть призвести до призупинення роботи реєстру і, відповідно, до перерв у забезпеченні пацієнтів препаратами інсуліну. МОЗ України вживає заходів, щоб уникнути збоїв у роботі реєстру", - наголосили у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА