17:27 20.09.2018

Денісова вимагає від РФ повернути паспорти громадян України для виїзду за кордон членам екіпажу судна "ЯМК-0041"

2 хв читати
Денісова вимагає від РФ повернути паспорти громадян України для виїзду за кордон членам екіпажу судна "ЯМК-0041"

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що за інформацією ФСБ РФ чотири члени екіпажу затриманого російською стороною риболовецького судна "ЯМК-0041" проходять свідками у кримінальній справі та до них не застосовуються процесуальні заходи.

"Чергова відписка з РФ. На мій запит надійшла відповідь ФСБ. Окупанти стверджують, що члени екіпажу "ЯМК-0041"- свідки у кримінальній справі та до них не застосовуються заходи процесуального примусу. Іншими словами: Сергія Калиниченка, Руслана Скрипника, Геннадія Отичка й Олега Блока не утримують і за ними не стежать", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона зазначила, що в такому разі, чому українцям досі не повернули паспорти.

"Екіпаж судна понад чотири місяці хоче повернутися додому, але не може. Немає документів. Саме тому вимагаю терміново повернути паспорти громадян України для виїзду за кордон. Чоловікам мають забезпечити прибуття на їхнє постійне місце проживання за межами тимчасово окупованого Криму", - зазначила вона.

Як повідомлялося, 4 травня російська сторона затримала риболовецьке судно "ЯМК-0041" з українськими моряками на борту. 16 травня Федеральна служба безпеки РФ оголосила про порушення кримінальної справи щодо капітана судна Віктора Новицького за ч. 3 ст. 256 Кримінального кодексу РФ (незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням свого службового становища). На судно "ЯМК-0041" накладено арешт.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до президента України Петра Порошенка з проханням розглянути можливість здійснення обміну членів екіпажу судна "Норд", затриманого Держприкордонслужбою України, на членів екіпажу судна "ЯМК-0041".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА