18:04 20.09.2018

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на прохання СБУ перевірить NewsOne за пропаганду агресії

2 хв читати
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на прохання СБУ перевірить NewsOne за пропаганду агресії

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на прохання Служби безпеки України призначила позапланову виїзну перевірку в зв'язку з зафіксованими моніторингом ознаками прихованого заклику до агресивних дій компанії ТОВ "Новини 24 години" (логотип NewsOne, Київ), повідомляється на сайті Нацради в четвер.

"Національна рада проведе перевірку NewsOne, щоб з’ясувати, чи дотримується супутниковий телеканал норм чинного українського законодавства, та ухвалить після цього відповідне рішення", - зазначає прес-служба Нацради.

За її даними, Нацрада отримала лист від СБУ про поширення в ефірі "Новини 24 години" висловлювань, у яких, на думку правоохоронців, є кліше російської пропаганди, й вони містять ознаки прихованого заклику до агресивних дій та програмування агресивної поведінки глядачів.

Як наголошують у Нацраді, причиною майбутніх перевірок компанії "Новини 24 години" стали зафіксовані в її ефірі ознаки порушення законів "Про інформацію" та "Про телебачення і радіомовлення". Моніторинг мовлення в період з 31 серпня по 16 вересня 2018 року в ефірі різних програм мовника зафіксував висловлювання О.Лукаш, В.Піховшека, Р.Коцаби, Є.Червоненка, М.Добкіна, Д.Співака, які суперечать вимогам зазначених законодавчих норм.

Крім того, Нацрада повідомляє про призначення позапланових перевірок провайдерам програмних послуг - фізичним особам-підприємцям О.А.Анділахаю, В.Захар’євій та О.А.Чуєвій - внаслідок порушення встановлених регулятором правил роботи на ринку.

Як повідомлялося, в січні 2018 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу NewsOne за пропагандистські висловлювання щодо Революції гідності, а також за популяризацію Збройних сил Росії, на підставі запиту групи народних депутатів і звернення СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА