11:13 21.09.2018

Влада Венеції заборонить туристам сидіти на сходах перед церквами

2 хв читати
Влада Венеції заборонить туристам сидіти на сходах перед церквами

Місцева влада планує впровадити нові заборони для туристів, які відвідують Венецію, через надмірний наплив іноземних гостей, від якого страждає культурна спадщина міста, повідомляє портал Еxpress.

"Влада Венеції обговорює низку заборон для туристів, які відвідують місто. На їхню думку, через "овертуризм" страждає культурна спадщина Венеції. Крім того, місцеві жителі скаржаться на мандрівників, котрі на відпочинку дозволяють собі все, що завгодно. Так, туристам хочуть заборонити сидіти на бруківці та на сходах церков і соборів", - зазначає портал.

За порушення мандрівникам загрожує штраф від 50 до 500 євро. "Заборона може почати діяти вже в жовтні", - пише видання з посиланням на мера Венеції Луїджі Бруньяро.

Варто додати, що сидіти на сходах і пам'ятниках на площі Сан Марко вже заборонено.

Італійські ЗМІ зазначають, що якщо за туристами будуть помічені якісь серйозні порушення на території міста, то їх попросять залишити його з подальшою забороною на в'їзд.

За даними порталу, не всі жителі Венеції підтримують політику мера, спрямовану на зниження турпотоку в місто. "Список заборон для туристів такий великий, що, здається, в місті взагалі немає нічого, що дозволено", - цитує Еxpress лідера групи активістів Gruppo Aprile 25 Марко Гаспарінетті.

Раніше туристам у Венеції вже заборонили їсти на вулицях міста (тільки в кафе та ресторанах), занурювати ноги в канали, а також вмикати музику на човнах, незважаючи на те, що це найпопулярніший транспорт у місті серед мандрівників. Також забороняється кидати сміття в громадських місцях, пересуватися вулицями міста в купальному одязі або з голим торсом, годувати голубів. Не можна також пересуватися на велосипедах в історичному центрі Венеції - виняток поширюється на місцевих жителів і дітей до восьми років. У всьому місті забороняється ночувати просто неба, лежати на лавках і робити зупинки з туристичним похідним спорядженням.

У 2017 році було також упроваджено заборону на вхід круїзних суден у порт міста. Однак цей захід почне діяти тільки у 2022 році, всі судна перенаправлятимуть до порту Маргера.

Венеція - одне з популярних міст світу, що потерпає від "овертуризму". У 2017 році міська влада запустила кампанію #EnjoyRespectVenezia, щоб нагадати туристам про правила поведінки та необхідність збереження історичної та культурної спадщини знаменитого міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА