16:16 21.09.2018

СММ ОБСЄ констатує регрес у розведенні сил і засобів у зоні конфлікту на Донбасі

2 хв читати
СММ ОБСЄ констатує регрес у розведенні сил і засобів у зоні конфлікту на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ відзначає регрес у процесі розведення сил і засобів у зоні конфлікту на Донбасі, що не було здійснено в повному обсязі навіть на трьох пілотних ділянках лінії розмежування.

"Ми спостерігаємо регрес. Минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала десять фактів порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення сил біля Золотого й одне таке порушення на ділянці в районі Петрівського. На ділянці біля Золотого ми також зафіксували одну позицію, яка, за оцінками, належить Збройним силам України. У районі Петрівського ми зафіксували військовослужбовців Збройних сил України та членів збройних формувань, а також бойові броньовані машини", - сказав перший заступник голови місії Александр Хуг у п'ятницю під час включення по Skype з офісу СММ ОБСЄ в Дніпрі.

За його словами, спостерігачі зафіксували 44 одиниці озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення: 31 - в непідконтрольних уряду України районах і 13 - у підконтрольних районах.

Водночас А.Хуг зазначив, що цього тижня було відзначено довгоочікуваний прогрес у відновленні об'єктів цивільної інфраструктури, що сталося завдяки встановленню певного діалогу на місцях.

"У вівторок завершилися ремонтні роботи на головному Південно-Донбаському водогоні. Це доводить, що досягнуті на місцевому рівні домовленості можуть виконуватися. Але єдиним надійним способом досягнення довгострокового стабільного функціонування життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури є досягнення сталого режиму припинення вогню", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА