16:38 21.09.2018

САП порушила справу за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування директором НАБУ "у справі Омеляна"

2 хв читати
САП порушила справу за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування директором НАБУ "у справі Омеляна"

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого розголошення даних досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо незаконного збагачення міністра інфраструктури Володимира Омеляна керівником Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником.

"Йдеться про вчорашню заяву підозрюваного міністра інфраструктури України В.Омеляна щодо завчасного повідомлення йому зазначеною посадовою особою про заплановане проведення обшуку за місцем його проживання", - йдеться в повідомленні САП на сторінці у соцмережі Facebook у п'ятницю.

Наголошується, що зазначена заява міністра "не вбачається голослівною, адже матеріали кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру, містять відомості про наявність телефонних з'єднань між В.Омеляном та абонентом, записаним як "Артем Ситник", напередодні проведення обшуку", зокрема чотири дзвінки 2 листопада 2017 року.

"З метою забезпечення ефективності досудового розслідування матеріали розпочатого кримінального провадження будуть спрямовані генеральному прокурору для визначення органу досудового слідства", - повідомили в САП.

"Одночасно звертаємо увагу, що А.Ситник послідовно, постійно та систематично здійснює неправомірне розголошення даних досудового розслідування, що істотно шкодить інтересам кримінального провадження", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 20 вересня перед допитом у НАБУ міністр інфраструктури В.Омелян розповів, що директор НАБУ А.Ситник його особисто попереджав про те, що в його будинку можливий обшук. "Мені було відомо про обшуки, які плануються у мене в будинку. Я свідомо до них не готувався. Тому детективи, що прибули на місце обшуку, побачили все так, як воно було. Більше того, я після обшуку я знайшов багато речей, які вважав загубленими... Про обшук мене попереджав пан Ситник особисто", - розповів міністр.

У свою чергу директор НАБУ в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" розповів: "Було питання (В.Омеляна - ІФ): "Чи може в мене бути обшук?". І була відповідь: "Ну як можна це виключати?", - зазначив А.Ситник у відповідь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА