17:41 21.09.2018

Суд в Києві дав дозвіл на заочне розслідування стосовно Жириновського і двох депутатів Держдуми РФ

2 хв читати
Суд в Києві дав дозвіл на заочне розслідування стосовно Жириновського і двох депутатів Держдуми РФ

Шевченківський районний суд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні щодо лідера ЛДПР Володимира Жириновського і двох депутатів Держдуми РФ.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Генеральної прокуратури України, досудове розслідування встановило, що В.Жириновський, "перебуваючи в Москві в березні-квітні 2014 року, з метою матеріального забезпечення терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" створив та очолив організовану групу, до складу якої увійшли окремі депутати Держдуми РФ і члени ЛДПР,.. що здійснювали збір коштів із громадян Росії".

Крім того, за інформацією Генпрокуратури України, В.Жириновський і депутати Держдуми склали угоду про матеріальне забезпечення "ДНР", а також надали учасникам терорганізаціі приміщення в Москві. Надалі, як зазначається в повідомленні прес-служби, вони постачали транспортні засоби представникам злочинних формувань.

"Генеральна прокуратура щодо В. Жириновського і двох депутатів Держдуми РФ склала повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.27, ч.3 ст.258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні відомства.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України 27 червня склала повідомлення про підозру двом депутатам Державної Думи Російської Федерації в скоєнні ними злочину, передбаченого ч.3 ст.258-5 КК України (фінансування тероризму). Імена депутатів в інформації не наводяться, але джерело агентства "Інтерфакс-Україна" повідомило, що йдеться про депутатів Держдуми РФ VII скликання з фракції ЛДПР Михайла Дегтярьова і Олексія Діденка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА