18:18 21.09.2018

Ще п'ять російських книжок поповнили список заборонених до ввезення в Україну

2 хв читати

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) заборонив ввезення в країну з РФ ще п'яти книжок через пропаганду держави-агресора та антиукраїнську пропаганду.

"Держкомтелерадіо відмовив суб'єктам господарювання - ТОВ "Форс Україна", ТОВ "Дресс Шоу", ТОВ "Якабу Трейд" у видачі дозволів на ввезення з території РФ п'яти книг, в яких є ознаки антиукраїнської пропаганди, фальсифікується історія і нав'язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора", - повідомила прес-служба відомства в п'ятницю.

Зазначено, що відмову було надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Зокрема, відмовлено в наданні дозволу на ввезення двох детективних романів Дарини Дезомбре та Тетяни Устинової, в яких героїзовано силові структури країни-агресора. Обидві книги видані московським видавництвом "Ексмо".

"Імпортери видавничої продукції не отримали дозвіл на ввезення книги "Все, что должен знать каждый образованный мальчик" московського видавництва "АСТ", в якій нав'язуються ідеї "руського миру", пропагуються імперські геополітичні доктрини, що передбачають об'єднання народів навколо держави-агресора", - зазначають у відомстві.

Також не будуть розповсюджені в Україні 5 тис. екземплярів книги Олександра Александрова "Большая книга нумерологии" (московського видавництва "Рипол классик"), в якій фальсифікується історія України, а окрема глава присвячена президенту Росії - Володимиру Путіну.

Крім того, відмовлено у видачі дозволу на ввезення 10 тис. екземплярів книги Андрія Филимонова "Головастик и святые". "Книга, крім того, що рясніє ненормативною лексикою, містить образливі висловлювання в стилі російської пропаганди на адресу українців", - йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

Нині в переліку заборонених для ввезення в Україну книг 70 видань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА