20:44 21.09.2018

Влада Тайваню заарештувала розробника креслень зброї для 3D-друку

2 хв читати
Влада Тайваню заарештувала розробника креслень зброї для 3D-друку

Влада Тайваню заарештувала розробника креслень вогнепальної зброї з елементів, роздрукованих на 3D-принтері, американця Коді Вілсона, після того, як США анулювали його паспорт. Про це повідомляє CBS News з посиланням на Національне агентство Тайваню з міграції та місцеву кримінальну поліцію.

Раніше про затримання Вілсона з посиланням на двох тайваньських чиновників також повідомляло агентство Reuters, проте співрозмовники видання не могли прояснити його процесуальний статус.

Ануляція паспорта Вілсона, якому в США пред'явили обвинувачення в сексуальному злочині, означає, що він перебуває на Тайвані незаконно, пояснила поліція телеканалу CBS.

Коді Вілсон - засновник організації Defense Distributed, яка розробляє і продає креслення, за якими можна роздрукувати на 3D-принтері елементи для збірки вогнепальної зброї. Він отримав широку популярність після того, як у 2013 році зібрав перший пістолет з пластикових деталей, а потім опублікував креслення для складання пістолета, який отримав назву Liberator. Цей пістолет має тільки одну металеву деталь, при добуванні якої пістолет не можна виявити металодетекторами. Ця подія призвела до суспільної дискусії в США, влада зобов'язала Вілсона видалити креслення, але його встигли скачати і викласти на інші ресурси.

Влітку 2018 року розгорівся юридичний спір, приводом до якого послужила публікація Вілсоном креслень ще 10 моделей зброї, від пістолетів до гвинтівок. З липня в 19 штатах і окрузі Колумбія діє судова заборона на публікацію таких креслень, яку Вілсон оскаржує в суді на підставі другої поправки до конституції США, яка гарантує право на зберігання і носіння зброї.

У середині вересня Вілсона обвинуватили в сексуальному контакті з неповнолітньою дівчиною, з якою він познайомився на спеціалізованому веб-сайті, повідомляв CBS. 16-річна дівчина заявила поліції, що у неї був секс за гроші з Вілсоном. Крім того, поліція отримала відеозаписи з готелю, де видно як вона входить з Вілсоном номер, де перебуває з ним трохи менше години. Вілсона оголосили в розшук, коли він перебував на Тайвані. За обвинуваченням в сексуальному зв'язку з неповнолітньою йому загрожує до 20 років в'язниці.

Між США і Тайванем відсутня угода про екстрадицію злочинців.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА