07:42 22.09.2018

До кінця року в Києві планують оголосити тендери з оновлення пасажирського транспорту

2 хв читати
До кінця року в Києві планують оголосити тендери з оновлення пасажирського транспорту

До кінця 2018 року в Києві планується підписати угоди і оголосити тендери з оновлення пасажирського транспорту. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Дмитро Давтян.

"У рамках цієї угоди, передбачено оновлення трамвайного парку (24900000 євро, орієнтовно 17 трамваїв) і оновлення автобусного парку (18600000 євро, орієнтовно 50 автобусів довжиною 12 метрів і 62 автобуси довжиною 18 метрів). Планується придбати і кабіни фунікулера і обладнання до них - на це спрямовано 6500000 євро. на ці кошти також передбачено замінити дві кабіни (вагони), головний механізм, лінійне обладнання та систему управління"- зазначив Д. Давтян.

"Останнім часом, відвідуючи різні профільні заходи, я бачив дуже багато транспортних новинок. Хотілося б, щоб частина з них була реалізована в столиці. Для цього ми проводимо переговори і зустрічі, адже оновлення рухомого складу громадського транспорту і його осучаснення - одне з пріоритетних завдань міської влади", - підкреслив заступник голови КМДА Давтян.

Нагадаємо, фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком підписана 11 листопада 2016 року. Вона ратифікована Законом України від 12 квітня 2017, № 2009 VIII "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським інвестиційним банком". Мета проекту - розвиток інфраструктури міського пасажирського транспорту України. Загальна сума кредиту - 200 млн євро. Київ залучає кредитні кошти від ЄІБ розміром 50 млн євро на оновлення громадського транспорту, термін кредиту - до 20 років, а процентна ставка складе близько 2% річних. Бенефіціаром проекту є КП "Київпастранс". Усі тендери будуть проводитися за правилами ЄС і Європейського інвестиційного банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА