12:06 23.09.2018

Ініціатива уряду Грузії про культивацію та експорт конопель була не правильно зрозуміла в суспільстві-прем'єр

2 хв читати
Ініціатива уряду Грузії про культивацію та експорт конопель була не правильно зрозуміла в суспільстві-прем'єр

Прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе заявив, що уряд не форсуватиме ініціативу, що стосується культивації конопель та експорту марихуани.

"Це не наш почерк. Ця ініціатива отримала неправильну інтерпретацію в суспільстві", - сказав знаходиться з робочим візитом в США М. Бахтадзе в ефірі телекомпанії "Імеді" ввечері в суботу.

За словами прем'єра, пов'язана з коноплею ініціатива уряду стосувалася двох напрямів і, відповідно, це було дві різні пропозиції.

"Перша стосувалася тієї конкретної правової реальності, яка виникла після рішення Конституційного суду Грузії, коли відповідальний уряд повинен був прийняти конкретні рішення в якомога короткий строк. Відповідно, був розроблений суворий документ Про регулювання споживання конопель, в якому прописаний кожен ризик", - заявив М. Бахтадзе.

При цьому він підкреслив, що даними регуляціями було важливо захистити здоров'я молодих.

"Що стосується другого напрямку, то і тут наша ініціатива передбачала культивацію конопель в медичних цілях, причому, лише для експортних ринків. Виходячи з цього, ми були чесні перед грузинським суспільством. Я говорив, що регуляції і в першій, і в другій частині будуть такими жорсткими, які унеможливлять потрапляння на ринок хоча б одного грама цієї речовини (марихуани - ІФ) або рослини в безконтрольному режимі", - заявив прем'єр.

Хоча, зазначив він, після цього було хвилювання, оскільки, за його словами, мабуть, необхідна була ще більша комунікація з суспільством. "Політичним почерком "Грузинської мрії" (правляча в Грузії партія - ІФ) є пошук консенсусу з грузинською громадськістю, її інформування, максимальна включеність, тим паче на такі теми, і тільки після цього розробка і ухвалення конкретного рішення", - сказав М.Бахтадзе.

"Тому наша команда ухвалила ще одне відповідальне рішення - зупинити на цьому етапі другу ініціативу і провести інтенсивні додаткові консультації з усіма зацікавленими сторонами і лише після остаточного узгодження позицій здійснити її оцінку", - заявив глава уряду.

Як повідомлялося, минулого четверга парламент Грузії ухвалив у першому читанні поданий МВС законопроект, в якому визначено жорсткі правові рамки щодо максимального обмеження і припинення споживання марихуани у зв'язку з рішенням Конституційного суду, який допускає використання цього наркотику в особистому просторі.

Конституційний суд Грузії в листопаді 2017 року задовольнив позов опозиційної партії "Новий політичний центр - Гірчі (Шишка)" проти парламенту, скасувавши кримінальне покарання за куріння марихуани. 30 липня 2018 року за позовом цієї ж партії КС визнав неконституційною норму Кодексу адміністративних правопорушень, що встановлює адміністративну відповідальність за вживання марихуани, що викликало неоднозначну реакцію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА