15:02 23.09.2018

Ситник сподівається на те, що співпраця НАБУ і САП триватиме

2 хв читати
Ситник сподівається на те, що співпраця НАБУ і САП триватиме

Директор НАБУ Артем Ситник вважає можливою продуктивну роботу з САП незважаючи на конфліктну ситуацію, що склалася між антикорупційними структурами.

Журналістам у неділю в Києві після відкриття антикорупційного фестивалю "ДумкоFestАнтикорупція" директор Бюро розповів, що і він, і керівник САП направили в поліцію заяви про відкриття кримінальних проваджень у зв'язку з конфліктом 19 вересня. Він висловив сподівання на об'єктивне проведення розслідування.

"Антикорупційне бюро також призначило службове розслідування у зв'язку з цим інцидентом і матеріали цього розслідування ми будемо передавати, щоб вони були враховані під час розслідування", – додав А.Ситник.

За його словами, підозра співробітникам НАБУ не пред'являлася. "Підстави для повідомлення підозри визначає слідчий", – сказав директор Бюро.

Загалом, говорячи про ситуацію, що склалася, А.Ситник сказав, що причиною конфлікту стали "передусім неправомірні дії співробітників Антикорупційної прокуратури і співробітників управління державної охорони, які незаконно заблокували пересування співробітників НАБУ, що виконували свої службові обов'язки".

Відповідаючи на запитання про те, чи є прямий конфлікт між ним і главою САП Назаром Холодницьким, А.Ситник сказав: "У мене немає відчуття, що є конфлікт. Тому що тоді можна назвати конфліктом будь-які підозри, які пред'являються у тих справах, які ми розслідуємо... це виконання нашої роботи. Якщо є інформація про неправомірні дії кого-небудь, ми вживаємо заходів, передбачених законом, і фіксуємо правопорушення".

Він наголосив, що дії НАБУ не стосувалися керівника САП, були санкціоновані. Водночас, А.Ситник не уточнив, в рамках якого саме кримінального провадження вони проводилися. Також він не сказав, чи відповідає дійсності інформація Н.Холодницького, що детективи САП мали намір встановити прослуховування прокурора САП, який розслідує справу "Роттердам+".

Відповідаючи на запитання про те, чи можлива продуктивна співпраця між САП і НАБУ після події, А.Ситник сказав: "співпраця триває... Загалом робота триває і зараз справи передаються до суду... Сподіваюся, що співпраця триватиме. Ми зі свого боку налаштовані на це, все робимо для того, щоб справи просувалися".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА