12:46 24.09.2018

СБУ викликає Жириновського для вручення підозри та допиту

2 хв читати
СБУ викликає Жириновського для вручення підозри та допиту

Служба безпеки України викликає лідера російської партії ЛДПР Володимира Жириновського та двох депутатів Державної Думи Російської Федерації для вручення підозри та для допиту в четвер, 27 вересня.

"Підозрюваний громадянин Російської Федерації Жириновський Володимир Вольфович, 25.04.1946 р. н., який проживає за адресою: Російська Федерація, м. Москва, вул. Ніжинська, 14 відповідно до вимог ст. ст. 133, 135, 290, 297- 5 КПК України викликається на 9:00 27 вересня 2018 року до старшого слідчого в ОВС ГСУ СБ України Македонського В.П. за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 33", - повідомляється в повістці, оприлюдненій в офіційній газеті "Урядовий кур'єр" за 22 вересня.

У повістці зазначається, що громадянин Росії В.Жириновський викликається до СБУ для вручення підозри, допиту як підозрюваного, надання доступу до матеріалів досудового розслідування й отримання копії обвинувального акта у кримінальному провадженні від 24.07.2014 року.

Крім того, в газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано ще дві повістки, згідно з якими на 11:00 четверга, 27 вересня, до СБУ викликається підозрюваний громадянин РФ Олексій Діденко, 30.03.1983 року народження, який проживає в Москві (РФ), а на 13:00 того самого дня - громадянин Росії Михайло Дегтярьов, 10.07.1981 року народження, який також проживає у російській столиці.

СБУ викликає росіянин "для вручення повідомлення про підозру, допиту як підозрюваного, надання доступу до матеріалів досудового розслідування, ознайомлення з матеріалами кримінального провадження й отримання копії обвинувального акта".

Як повідомлялося 27 червня 2018 року Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру двом депутатам Державної Думи Російської Федерації в скоєнні ними злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Імена депутатів офіційно не називалися, але джерело агентства "Інтерфакс-Україна" повідомило, що йдеться про депутатів Держдуми РФ нинішнього 7-го скликання з фракції ЛДПР М.Дегтярьова та О.Діденка.

За інформацією Генеральної прокуратури України, досудове розслідування встановило, що В.Жириновський, "перебуваючи в Москві в березні-квітні 2014 року, з метою матеріального забезпечення терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" створив і очолив організовану групу, до складу якої ввійшли окремі депутати Держдуми РФ і члени ЛДПР, ... котрі здійснювали збір коштів із громадян Росії".

Крім того, за інформацією Генпрокуратури України, В.Жириновський і депутати Держдуми склали угоду про матеріальне забезпечення "ДНР", а також надали учасникам терорганізації приміщення в Москві. Надалі, як зазначається в повідомленні прес-служби, вони здійснювали постачання транспортних засобів представникам злочинних формувань.

21 вересня 2018 року Шевченківський районний суд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування в кримінальному провадженні стосовно лідера ЛДПР Володимира Жириновського і двох депутатів Держдуми РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА