14:42 24.09.2018

Мін'юст скасував рішення про реєстрацію в Єдиному держреєстрі в. о. ректором Одеського медуніверситету Сухіна

2 хв читати
Мін'юст скасував рішення про реєстрацію в Єдиному держреєстрі в. о. ректором Одеського медуніверситету Сухіна

Міністерство юстиції України скасувало рішення про реєстрацію в Єдиному державному реєстрі (ЄДР) керівником Одеського національного медичного університету (ОНМУ) Юрія Сухіна.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, таке рішення Мін'юст прийняв на 21 вересня у відповідь на скаргу МОЗ.

"Під керівництвом екс-ректора ОНМУ Валерія Запорожана 31 серпня було організовано збори трудового колективу ОНМУ, учасники якого висловили недовіру призначеному міністерством в.о. ректора Костянтину Аймедову, а також обрали замість нього на цю посаду Ю.Сухіна. У МОЗ не визнали результати цих виборів, оскільки збори були проведені з порушеннями", - уточнили у Міністерстві охорони здоров'я.

У МОЗ зазначили, що обранням Ю.Сухіна "соратники екс-ректора ОНМУ В.Запорожан намагалися отримати владу над університетом у незаконний спосіб".

Крім того, МОЗ подав заяву про вчинення злочину державними реєстраторами, які вносили дані про Ю.Сухіна до ЄДР.

Чинним в.о. ректора ОНМУ МОЗ визнало проректора з науково-педагогічної роботи Владлену Дубініну, наказ про призначення якої було підписано 7 вересня.

У МОЗ наголошують, що Державна казначейська служба повинна приймати всі документи ОНМУ виключно за підписом В. Дубініної.

Як повідомлялося, 30 серпня 2018 року до ОНМУ надійшло рішення Окружного адміністративного суду Києва, згідно з якою було зупинено дію наказу міністерства про призначення в.о. ректора ОНМУ К.Аймедова. Також суд заборонив міністерству призначати когось в.о. ректора університету (за винятком випадків, передбачених законом "Про вищу освіту"). МОЗ подав апеляцію на це рішення.

Раніше цей же суд прийняв аналогічне рішення щодо наказу міністерства про призначення в.о. ректора Національного медичного університету ім. О. Богомольця (Київ) Юрія Кучина.

В.Запорожана Мінохоронздоров'я усунуло від виконання службових обов'язків ректора ОНМУ в квітні 2018 року, а в липні достроково розірвав з ним контракт в зв'язку з тим, що той не допустив комісію, яка прибула до університету для перевірки його діяльності на займаній посаді.

За інформацією відомства, воно неодноразово отримувало скарги від народних депутатів і громадських організацій про "неправомірні дії ректора ОНМУ В.Запорожана і загалом про критичну ситуацію, що склалася в університеті", в зв'язку з чим на 15-21 липня була ініційована комісійна перевірка дотримання ректором статуту та умов контракту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА