15:24 24.09.2018

У Києві сподіваються, що Вірменія, отримавши співголовування в CORLEAP, продовжить українські ініціативи

2 хв читати
У Києві сподіваються, що Вірменія, отримавши співголовування в CORLEAP, продовжить українські ініціативи

Вірменія, якій Україна передає своє співголовування в CORLEAP, продовжить українські ініціативи, упевнений заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Прокопів.

"Це засідання - останнє під співголовуванням України в CORLEAP. Наступного року співголовою буде Вірменія. Я переконаний, що наші ініціативи щодо співпраці буде продовжено", - сказав В.Прокопів журналістам у перерві щорічного засідання конференції регіональної та місцевої влади для Східного партнерства (CORLEAP - the Conference of Regional and Local Authorities for the Eastern Partnership) у Києві в понеділок.

За його словами, за рік роботи під співголовуванням України зроблено досить багато. "Ми працювали над залученням фінансових інструментів та експертної допомоги ЄС. Наша мета - зміцнення конкурентної позиції громад, активізація економічного зростання, створення робочих місць, підвищення якості життя жителів громад", - зазначив В.Прокопів.

Він наголосив, що всі ці елементи мають бути враховані в новій багаторічній фінансовій програмі ЄС, на основі якої формуватиметься бюджет ЄС після 2020 року.

За словами В.Прокопіва, одним із головних напрямів є питання участі молоді в демократичних політичних процесах, і на місцевому, регіональному та державному рівнях, і на рівні "нашої співпраці з нашими європейськими колегами".

У свою чергу перший заступник голови Європейського комітету регіонів Маркку Марккула відзначив важливість проведення конференції в Києві, "в одній із ключових країн Східного партнерства".

"Це важливий політичний сигнал, що ми зосереджуємося на тих країнах, з якими поглиблюємо і поглиблюватимемо співпрацю", - сказав М.Марккула.

Він зазначив, що нині в ЄС переглядають деякі фінансові інструменти, що стосуються політики сусідства з країнами-партнерами. "Я маю на увазі Східне партнерство. Ми вивчатимемо індивідуальний досвід співпраці країн ЄС із країнами Східного партнерства, зокрема з Україною, щоб максимально врахувати його під час перегляду цих програм", - зазначив М.Марккула.

Перший заступник голови Європейського комітету регіонів також наголосив, що підтримує ініціативу української сторони активніше працювати в питаннях реформування та вдосконалення освіти.

"Саме на прикладі України ми намагатимемося імплементувати наші ініціативи в просторі Східного партнерства", - сказав М.Марккула.

Конференція CORLEAP - спільний орган місцевої та регіональної влади Європейського Союзу та країн Східного партнерства. Ця платформа ЄС забезпечує можливість обговорення внеску міст і регіонів у розвиток Східного партнерства.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА