17:07 24.09.2018

Балух відмовився брати участь у суді за допомогою відеозв'язку, засідання перенесли

1 хв читати
Балух відмовився брати участь у суді за допомогою відеозв'язку, засідання перенесли

Суд в анексованому РФ Криму 24 вересня переніс судове засідання у справі стосовно українського політв'язня Володимира Балуха на 3 жовтня з огляду на те, що ув’язненого не доправили до суду із СІЗО, повідомляє Кримська правозахисна група в понеділок.

"Балух відмовився брати участь у судовому засіданні по відеоконференцзв'язку. Наступне засідання заплановане на 13-ту годину. Захист активіста вважає, що проводити засідання в такому форматі неможливо, оскільки Балух бажає особисто бути присутнім у суді", - йдеться в повідомленні.

Апеляційну скаргу захисту В.Балуха на вирок суду від 5 липня 2018 року у третій кримінальній справі проти нього розглядає колишня українська суддя Залізничного суду Сімферополя Олена Спасенова, стосовно якої в Україні відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), йдеться в повідомленні.

В.Балуха засуджено за рішенням Роздольненського райсуду Криму до п’яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Кримський фермер був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (частина 1 статті 222 і частина 1 статті 222.1) і ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). В.Балух тримає голодовку з 14 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА