19:22 24.09.2018

Суд переніс розгляд апеляції на арешт екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва на 1 жовтня

4 хв читати
Суд переніс розгляд апеляції на арешт екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва на 1 жовтня

Апеляційний суд Харківської області в понеділок розглянув по суті апеляційні скарги на запобіжний захід шістьом підозрюваним у бійці зі стріляниною через елеватор у с. Занки Генієвського сільради Зміївського району, подані їхніми захисниками.

"За кожною справою окремо, щодо цих шести осіб, колегії суддів ухвалили рішення залишити апеляційні скарги захисників без задоволення, а постанови слідчих суддів про обрання учасникам конфлікту навколо комплексу "Зерновий елеватор" заходів у вигляді тримання під вартою - без змін", - повідомляє прес-служба суду.

Розгляд апеляційних скарг на запобіжний захід ще 14 підозрюваним, зокрема колишньому командиру роти Нацполіції "Східний корпус" і засновнику однойменного громадського руху Олегу Ширяєву, що не відбувся.

"Розгляд апеляційної скарги, поданої в інтересах Олега Ширяєва, з огляду на заяву його захисника про неможливість бути присутнім сьогодні в судовому засіданні, відкладено на 1 жовтня 2018 року. Ще стосовно 13 осіб колегія суддів ухвалила рішення про відкладення розгляду апеляційних скарг захисників через необхідність захисників, за кожною справою окремо, додатково узгодити свої позиції з позиціями цих 13 підозрюваних", - йдеться в повідомленні прес-служби суду.

Суд продовжить розгляд апеляційних скарг на запобіжні заходи підозрюваним у справі 27 вересня.

Як повідомлялося, 11 вересня в с. Занки група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора. Вони надали документи про передачу фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Проте, за словами діючого керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не здійснював. У зв'язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за ч. 1 ст. 358 (підроблення та використання документів, печаток або штампів) і ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

Між невідомими і місцевими жителями з представниками "Національного корпусу", що приїхали їх підтримати, сталася бійка зі стрільбою.

За даними прокуратури, внаслідок сутички дістав травми співробітник поліції. Крім того, з тілесними ушкодженнями, зокрема з вогнепальними пораненнями, до медзакладу звернулися сім осіб. Усім, за винятком одного, допомогу надано амбулаторно.

За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Крім того, розпочато розслідування за фактом завдання тілесних ушкоджень співробітнику правоохоронних органів (ч. 2 ст. 345 КК України).

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін 12 вересня повідомив, що в результаті спроби захоплення елеватора в Харківській області 53 людей доправили до поліції, із них затримали 22, що брали активну участь в захопленні підприємства зі зброєю в руках. Пізніше їм всім було оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

12 вересня вранці глава МВС України Арсен Аваков анонсував затримання у цій справі О.Ширяєва. "Національна поліція сьогодні, я думаю, здійснить необхідні дії, затримає та пред'явить підозри одному з керівників цієї структури, в минулому досить відомій людині, яка керувала ротою Національної поліції "Східний корпус", пану Ширяєву", - сказав міністр.

13 вересня О.Ширяєва було затримано після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор у с. Занки, йому було оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК. Крім того, О.Ширяєву інкримінується ч. 1 ст. 294 та ч. 2 ст. 347 (активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням і пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що йдеться про напад на будинок начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015 р. Тоді після мітингу, в якому брали участь місцеві жителі та представники громадської організації Громадянський корпус "Азов", незадоволені роботою поліції, зокрема, з розслідування зґвалтування та вбивства 15-річної дівчинки, частина учасників попрямували спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського райвідділу Нацполіції , вибили там вікна, повалили паркан і почали кидати "коктейлі Молотова". Потім вони пішли до дому його заступника, де діяли аналогічно.

13 і 14 вересня слідчі судді Київського райсуду Харкова визначили запобіжний захід усім 23 підозрюваним у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА