07:54 25.09.2018

У Харкові держвиконавці незаконно продали квартиру в новобудові

1 хв читати
У Харкові держвиконавці незаконно продали квартиру в новобудові

Прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем державними виконавцями (ч.2 ст.364 КК України) у зв'язку з незаконним продажем квартири в новобудові.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, посадові особи державної виконавчої служби передали спеціалізованому держпідприємству квартиру площею 120 кв.м. Житло продали на електронних торгах у рахунок погашення позики за іпотечним договором на 1,1млн.грн. Переможець отримав відповідні правовстановлюючі документи.

Квартиру в новому будинку побудували за рахунок державної субвенції. Вона призначалася для розподілу між військовослужбовцями, але її незаконно продали на підставі іпотечного договору. Покупець перестав платити кредит, після чого держвиконавці передали майно для реалізації на торгах.

"На момент проведення торгів за рішенням суду право власності на житло вже було визнано за територіальною громадою міста, тому співробітники держвиконавчої служби не мали законних підстав для передачі його на продаж. Крім того, за фактом шахрайства при купівлі-продажу квартири зареєстровано кримінальне провадження (ст . 190 КК України). На час досудового розслідування і судового розгляду позову прокурора на нерухомість було накладено арешт, який держвиконавці так само проігнорували", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА