19:24 25.09.2018

Суд відмовив прокуратурі в обмеженні строків ознайомлення зі справою Савченко та її адвокатам

2 хв читати
Суд відмовив прокуратурі в обмеженні строків ознайомлення зі справою Савченко та її адвокатам

Шевченківський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокуратури про обмеження термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи народному депутату України Надії Савченко та її адвокатам.

Суд розглядав це питання з 19 вересня.

Прокуратура просила обмежити 25 календарними днями термін ознайомлення для підозрюваної та її адвокатів з матеріалами так званої справи "Савченко-Рубана", яких підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Адвокат Н.Савченко Олександр Тананакін раніше в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" зазначив, що стороні захисту не вистачить цього терміну. "Кожен із адвокатів ознайомлюється з матеріалами справи самостійно, ходить мірою зайнятості та можливості. Досить великий обсяг матеріалів, 27 томів справи, багато відео- та аудіозаписів. Особисто я ознайомився десь із п'ятьма томами", - розповів він.

Як повідомлялося, 1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана і Н.Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Адвокат В.Рубан Валентин Рибін повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що вже завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідство.

Н.Савченко перебуває під арештом з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створенні терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

В.Рубана було затримано 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА