08:42 26.09.2018

Підозрюваних у замаху на вбивство одеського активіста Михайлика затримано, їм вже підготовлено підозри

3 хв читати
Підозрюваних у замаху на вбивство одеського активіста Михайлика затримано, їм вже підготовлено підозри

Правоохоронці затримали трьох осіб, яких підозрюють у замаху на вбивство одеського активіста Олега Михайлика, повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко.

"Буквально на другу добу після скоєння замаху на вбивство Олега Михайлика затримані троє осіб, яких обґрунтовано підозрюють у скоєнні цього особливо тяжкого злочину", - сказав він під час зустрічі одеських силовиків і громадських працівників у вівторок увечері в Одесі.

Прокурор Одеської області повідомив, що цим особам вже підготовлено підозри за ст.15 (Замах на злочин), ч.2 ст115 (Умисне вбивство) КК України.

"Ми звертатимемося до суду за запобіжним заходом (у вигляді - ІФ) тримання під вартою, при чому без альтернативи застави", - розповів О.Жученко.

Пізніше в міністерстві внутрішніх справ України додали, що всі троє затриманих - іноземці.

"У скоєнні злочину підозрюють трьох іноземних громадян. Слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури провели санкціоновані обшуки. В одного із затриманих вилучено вогнепальну зброю", - зазначено в повідомленні на сторінці міністерства в соцмережі Facebook.

Правоохоронці встановили, що чоловіки віком 33, 35 і 41 року тривалий час проживають на території України на підставі тимчасових посвідок на проживання.

"У м.Одеса чоловіки жили у знімних квартирах. За місцем їх проживання проведено санкціоновані обшуки, в результаті яких у одного з фігурантів вилучено вогнепальну зброю. Правоохоронці вилучили у затриманих речові докази, що вказують на їхню причетність до скоєння нападу на громадського активіста", - зазначили в прес-службі МВС.

За словами прокурора області О.Жученка, наразі правоохоронці працюють над встановленням особи замовника злочину, оскільки зібрані під час слідства матеріали вказують на те, що замах на О.Михайлика не був спонтанним, а планувався і готувався тривалий час, про що свідчить стеження зловмисників за активістом.

Раніше у вівторок джерело в правоохоронних органах повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що підозрюваних - можливих учасників нападу на О.Михайлика - затримано. "За попередньою інформацією, затримано людей, які мають відношення до нападу на активіста", - сказав співрозмовник агентства, не уточнивши при цьому деталей.

Як повідомлялося, увечері 22 вересня невідомі вчинили напад на одеського громадського активіста, голову міської організації партії "Сила людей" О.Михайлика. Потерпілого з вогнепальними пораненнями госпіталізовано до Єврейської лікарні Одеси.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.15 і ст.115 КК України (замах на умисне вбивство). Слідство не називає основною версією злочину, розглядаються всі версії - від побутової до тих, які можуть бути пов'язані з громадською діяльністю О.Михайлика.

24 вересня начальник Головного управління Національної поліції України в Одеській області Дмитро Головін повідомив, що слідство розглядає п'ять версій замаху на активіста О.Михайлика в Одесі, а знаряддя злочину поки що не встановлено. Перший заступник керівника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив, що у слідчої групи з розслідування нападу є напрацювання, які допоможуть розкрити злочин.

На наступний день з'явилася інформація, що лікарі дозволили вставати О.Михайлику з ліжка і потроху пересуватися, однак він, як і раніше, перебуває в реанімаційному відділенні, доступ до нього обмежений.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА