20:52 25.09.2018

Денісова просить віце-президента МКЧХ сприяти візиту лікарів до побитого в кримському СІЗО українця Балуха

2 хв читати
Денісова просить віце-президента МКЧХ сприяти візиту лікарів до побитого в кримському СІЗО українця Балуха

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до віце-президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Жиля Карбоньє з проханням терміново сприяти візиту лікарів до українського політв'язня Володимира Балуха, якого побили в СІЗО Сімферополя в окупованому Криму.

"Стан Володимира Балуха надзвичайно важкий. Після фізичного насильства адміністрації пенітенціарної установи він дістав численні побої печінки, спини і голови. Це значно погіршило стан його здоров'я. Звернулася до віце-президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньє терміново сприяти візиту лікарів до Володимира", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За словами українського омбудсмена, незважаючи на її звернення до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяні Москалькової, В.Балуху досі не надали медичну допомогу.

"Уповноважений РФ не відреагувала і на мою пропозицію щодо відвідування Кирила Вишинського одночасно з моїм візитом до Володимира Балуха", - повідомила Людмила Денісова.

Вона наголосила, що В.Балуху "зараз життєво необхідна кваліфікована медична допомога", і висловила сподівання, що найближчим часом МКЧХ направить до нього незалежних медичних працівників.

Як повідомлялося, 5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив В.Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ.

В.Балух голодує з 14 березня 2018 року.

15 вересня Л.Денісова повідомила, що В.Балуха побили в кримському СІЗО і вимагала негайно допустити її до українського політв'язня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА