22:12 25.09.2018

СБУ розслідує привласнення понад 30 млн грн на держзакупівлях заступником глави "Укравтодору"

2 хв читати
СБУ розслідує привласнення понад 30 млн грн на держзакупівлях заступником глави "Укравтодору"

Служба безпеки України розслідує привласнення державних коштів на суму понад 30 млн грн заступником голови Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор"); в "Укравтодорі" заявляють, що офіційні обвинувачення поки нікому не пред'явлені.

Як повідомляє у вівторок прес-центр СБУ, досудове розслідування перевіряє факт протиправного сприяння одним з керівників "Укравтодору" підконтрольному приватному підприємству для перемоги на публічних закупівлях з розробки проектної документації.

"Оперативники спецслужби задокументували, що в результаті "допомоги" чиновника комерсанти протягом 2017-2018 років перемогли на відкритих торгах в державних закупівлях з розробки проектної документації на загальну суму понад 30 млн грн", - повідомили в СБУ.

За інформацією спецслужби, чиновник перед призначенням на керівну посаду в "Укравтодор" входив у топ-менеджмент цього приватного підприємства.

Тривають слідчі дії в кримінальному провадженні, розпочатому за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У свою чергу, в офіційному коментарі на сайті "Укравтодору" сказано, що кримінальне провадження розпочато стосовно заступника голови агентства. Однак, за інформацією компанії, наразі ні одному співробітнику "Укравтодору" не пред'явлено офіційні обвинувачення.

В агентстві зазначили, що "Укравтодор" має чітку позицію щодо проведення відкритої і прозорої політики в сфері державних закупівель, тому для проведення слідчих дій надасть усю необхідну інформацію.

"" Укравтодор" готовий надати всю необхідну документацію і професійну допомогу для вивчення справи. Якщо вина буде доведена - будуть прийняті відповідні кадрові рішення", - сказано в повідомленні.

Агентство також просить громадськість і медіа "уважно і об'єктивно стежити за ходом справи".

"Я завжди був першим, хто апелював і підтримував безкомпромісну боротьбу проти корупції. Неодноразово звертався до всіх відповідальних органів щодо перевірки та розслідування будь-яких проявів і доказів корупції в агентстві", - цитує слова керівника "Укравтодору" Славоміра Новака прес-служба компанії.

СБУ і "Укравтодор" не називають імені заступника голови "Укравтодору", що фігурує в розслідуванні. Однак згідно з інформацією на сайті агентства, єдиним виконувачем обов'язків заступника голови Державного агентства автомобільних доріг України є Олександр Харченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА