13:17 26.09.2018

Константинопольський екзарх назвав незворотним шлях до автокефалії України

1 хв читати

Шлях до української автокефалії є незворотним, вважає один з екзархів Константинополя в Києві, архієпископ Памфілійський Данило.

"Щодо майбутнього святої Православної Церкви в Україні, ми вже живемо в цьому майбутньому. Шлях до автокефалії незворотний", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

На думку екзарха, мільйони українців "мають канонічне право на свою Помісну Церкву, яка вільно володіє своєю рідною мовою, жити традиціями батьків і матерів Київської Русі-України, шануючи святі зусилля духовенства та вірян, котрі пережили заслання і були проголошені "незручними" або навіть замучені" режимами минулого.

У контексті різних інтерпретацій історії передання Київської митрополії Московському патріархату архієпископ Данило відзначив служіння "істинного пастиря, який піклується про своє стадо" і готовий залишити більшість овець, щоб "знайти й повернути тих, хто, можливо, блукає".

На думку екзарха, сьогодні "єдиним пастирем, який показав нам здатність діяти згідно з Писанням Господа", є патріарх Варфоломій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА