13:57 26.09.2018

Кабмін схвалив законопроект щодо звільнення до 2020 року від ввізного мита цифрових ТБ-тюнерів

2 хв читати
Кабмін схвалив законопроект щодо звільнення до 2020 року від ввізного мита цифрових ТБ-тюнерів

Кабінет Міністрів схвалив законопроект щодо звільнення на термін до 1 січня 2020 року від ввізного мита відеотюнерів цифрового ефірного телерадіомовлення, що підтримують стандарт DVB-T2.

Таке рішення Кабмін ухвалив на засіданні в середу.

Законопроектом пропонується на період впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення звільнити від обкладення ввізним митом під час ввезення на митну територію України та поміщення в митний режим імпорту відеотюнери цифрового наземного (ефірного) телерадіомовлення, які класифікуються за кодом 8528 71 19 00 за УКТ ЗЕД.

При цьому порядок та обсяги ввезення зазначених товарів мають визначатися Кабміном.

Автори законопроекту наголошують, що згідно з інформацією Державної фіскальної служби, за умови імпорту такої продукції відповідно до середніх показників 2015-2017 років, ненадходження до держбюджету у відповідному році могли б становити 11,111 млн грн. Однак втрати від реалізації законопроекту плануються незначні, виходячи з того, що за зазначеною КВЕД класифікуються різноманітні пристрої, а звільнити від ввізного мита передбачається лише відеотюнери цифрового ефірного телерадіомовлення, що підтримують стандарт DVB-T2.

Як повідомлялося, згідно з даними Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, ефірним способом прийому телесигналу користуються 32,3% домогосподарств в Україні, з них лише 8% приймають ефірний сигнал у цифровому стандарті.

Відключення аналогового телемовлення по всій території України за винятком територій з особливим режимом мовлення стартувало з 1 вересня 2018 року.

Тим часом Сарненський райсуд Рівненської області 30 серпня 2018 року виніс постанову, що забороняє Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) здійснювати будь-які дії, пов'язані з припиненням використання технології аналогового телебачення.

Уряд України вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують з Росією, а також для Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) і місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Нацради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА