16:55 26.09.2018

Адвокат Вишинського заявляє про "неналежні умови" перебування його підзахисного в СІЗО

2 хв читати
Адвокат Вишинського заявляє про "неналежні умови" перебування його підзахисного в СІЗО

Адвокат керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського Андрій Доманський стверджує, що його підзахисний утримується в неналежних умовах у Херсонському слідчому ізоляторі й не отримує необхідної медичної допомоги та обстеження.

"У нас є припущення, що сьогодні Кирила не доставили (на судове засідання - ІФ), щоб він не постав у застудженому вигляді перед пресою та представниками ОБСЄ ... Крім того, з моменту засідання щодо продовження термінів тримання під вартою належної медичної допомоги й повного обстеження не було ... лише пару разів навідалася лікар і виміряла тиск", - написав А.Доманський на своїй сторінці у Facebook у середу.

За його даними, в камерах і кімнатах для слідчих дій у Херсонському СІЗО з вікон знято стекла, хоча "начебто адміністрація обіцяє найближчим часом установити стекла".

У зв'язку з цією ситуацією адвокат обурений відсутністю реакції на такі умови тримання з боку уповноваженого з прав людини Верховної Ради Людмили Денісової.

"У цивілізованих країнах таке утримання вважають "тортурами", оскільки все, як у карцері... у зв'язку з цим звертаюся до правозахисників!" - написав А.Доманський.

Зокрема, він просить правозахисника, адвоката Андрія Мамалигу відреагувати на умови тримання в Херсонському СІЗО "з метою припинення порушення прав людини на належні людські умови тримання затриманих".

Як повідомлялося, в середу, 26 вересня, Апеляційний суд Херсонської області переніс на 2 жовтня розгляд скарги захисту К.Вишинського на продовження йому терміну тримання під вартою до 4 листопада. За словами адвоката А.Доманського, він не знає причини, через яку його клієнта не доправили до суду. "Зараз намагаюся потрапити до нього в СІЗО, щоб дізнатися, чи не пов'язано це з погіршенням стану здоров'я", - сказав він.

Українські правоохоронці затримали К.Вишинського в Києві 15 травня 2018 року. Йому оголосили про підозру у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. 17 травня Херсонський міськсуд обрав К.Вишинському запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня.

6 липня прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що К.Вишинському повідомлено про підозру в незаконному зберіганні зброї та боєприпасів: "Підозрюваному в державній зраді Кирилу Вишинському повідомлено про ще одну підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів) КК України".

За її словами, під час проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі К.Вишинського було виявлено та вилучено пістолет і патрони до нього. Пістолет є вогнепальною зброєю - самозарядним пістолетом моделі FN Browning M1906.

Херсонський суд уже кілька разів продовжував йому термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА