18:23 26.09.2018

Українські правоохоронці припинили роботу нелегального трубопроводу, який постачав воду частині Криму біля "Кримського титану"

2 хв читати
Українські правоохоронці припинили роботу нелегального трубопроводу, який постачав воду частині Криму біля "Кримського титану"

Прокуратура Автономної Республіки Крим і департамент контррозвідки Служби безпеки України в рамках досудового розслідування кримінального провадження стосовно ПрАТ "Кримський титан" виявили в Каланчацькому районі Херсонської області та припинили роботу трубопроводу, який постачав воду на територію окупованого Криму.

Як повідомляє в середу прес-служба прокуратури АР Крим, свердловини, через які здійснювався відбір води, розташовані за 15 метрів від лінії розмежування. За попередніми даними, замасковану пластикову трубу було прокладено до 2014 року, вона веде до промислового підприємства, розташованого відразу за лінією розмежування.

У рамках розслідування проведено обшуки за місцем розташування двох свердловин у Каланчацькому районі Херсонської області, які, згідно з технічною документацією, призначалися виключно для видобутку підземних вод і їх постачання на зазначене промислове підприємство.

"За результатами проведених обшуків виявлено, що від однієї зі свердловин проходить прихований трубопровід через лінію розмежування з окупованою територією АР Крим у напрямку заводу ПрАТ "Кримський титан". За допомогою труб здійснювалося приховане і не враховане постачання води. Можлива потужність виявленої врізки в одній зі свердловин - 250 кубометрів води на годину", - інформує прес-служба прокуратури АРК.

Під час проведення слідчих дій це подання води було зафіксовано та припинено. Прокуратура АР Крим встановлює коло осіб, які можуть бути причетні до скоєння прихованого та неврахованого водопостачання, здійснюються заходи з надання правової кваліфікації цим фактам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА