19:28 26.09.2018

Посольство Чехії в Україні заперечує наміри масово "роздавати громадянство колишнім громадянам Чехословаччини"

2 хв читати
Посольство Чехії в Україні заперечує наміри масово "роздавати громадянство колишнім громадянам Чехословаччини"

Посольство Чехії в Україні наполегливо спростовує інформацію про те, що Чехія має намір масово "роздавати громадянство колишнім громадянам Чехословаччини" в Закарпатській області.

Як повідомляється в середу на сайті чеського посольства, останніми днями в українських медіа з'явилися спекуляції, до яких приєдналися деякі офіційні представники України.

"Йдеться про нічим необґрунтовані та неправдиві спекуляції, які випливають з цілком помилкової інформації про проект поправки до закону №186/2013 Sb., який знаходиться на обговоренні, "Про державне громадянство Чеської Республіки". Як у чинному законі, так і в запропонованому проекті в §31 абсолютно чітко зазначено, що набуття державного громадянства спрощеним шляхом (так званою декларацією) не може стосуватися теперішніх жителів Закарпатської області України (колишньої Підкарпатської Русі, яка була частиною міжвоєнної Чехословаччини)", - йдеться в заяві посольства.

"Згідно з декларацією про набуття державного громадянства Чеської Республіки, державне громадянство Чеської Республіки може набути фізична особа, яка втратила чеське або чехословацьке державне громадянство перед днем набуття чинності цим законом, якщо не йдеться про позбавлення чехословацького державного громадянства відповідно до конституційного декрету президента республіки "Про регуляцію чехословацького державного громадянства у осіб німецької та угорської національності" або відповідно до договору між Чехословацькою Республікою та Союзом Радянських Соціалістичних Республік "Про Закарпатську Україну", або якщо не йдеться про чехословацького державного громадянина, який до 1 січень 1969 року став або міг стати державним громадянином Словацької Соціалістичної Республіки або Словацької Республіки і дотепер є її громадянином", - цитує посольство проект закону.

У посольстві Чехії наголошують, що зазначена поправка не передбачає і не уможливлює ані масового надання громадянства Чехії, ані надання чеських паспортів жителям Закарпаття.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА