12:59 27.09.2018

Радника Кернеса підозрюють у незаконному виділенні лісу під забудову

2 хв читати
Радника Кернеса підозрюють у незаконному виділенні лісу під забудову

Харківська місцева прокуратура №1 повідомила про підозру в незаконному узгодженні проекту землеустрою щодо відведення 0,22 га державних земель чинному раднику Харківського міського голови, колишньому начальнику управління Держкомзему в Харкові Юрія Саніну.

Як повідомляє в четвер прес-служба прокуратури Харківської області, чиновнику інкримінується вчинення злочину за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що чиновник із порушенням законодавства погодив проект землеустрою щодо надання у власність громадянину 0,22 га державних земель під будівництво житла і садівництво", - йдеться в повідомленні.

За даними досудового слідства, у 2013 році підозрюваний підписав позитивний висновок на проект землеустрою щодо відведення громадянину двох земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні ДП "Харківська лісова науково-дослідна станція", без відповідного дозволу профільного міністерства щодо зміни їхнього цільового призначення. Надалі цей документ став підставою для безкоштовного передання в приватну власність ділянок.

Прокуратура підготувала клопотання про обрання посадовій особі запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від посади на час досудового розслідування.

Крім того, на розгляді суду перебуває позов прокуратури про повернення незаконно приватизованих ділянок лісу.

Прокуратура не називає імені підозрюваного. Однак, як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про Юрія Санін, який обіймав посаду начальника управління Держкомзему в Харків, а нині є радником міського голови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА