14:46 27.09.2018

СБУ розслідує справу за фактом отримання паспортів Угорщини громадянами України

2 хв читати
СБУ розслідує справу за фактом отримання паспортів Угорщини громадянами України

Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження за фактом отримання паспортів Угорщини громадянами України, отримання подвійного громадянства передбачає позбавлення громадянства України, наголошує генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Відповідне провадження зареєстровано. Служба безпеки України проводить слідство, ми здійснюємо процесуальний нагляд. українська Конституція категорично забороняє отримання подвійного громадянства. Тут двох тлумачень бути не може. Якщо є докази подвійного громадянства - це має бути покарано", - сказав Ю.Луценко журналістам у четвер у Києві.

Він наголосив, що якщо під час слідства СБУ буде встановлено "такі випадки щодо будь-яких інших осіб - мерів, губернаторів, міністрів, пенсіонерів, військовослужбовців, дія буде однакова - позбавлення українського громадянства".

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео із прийняттям присяги. Після прийняття присяги, в якому громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною і зобов'язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив це питання з главою угорського зовнішньополітичного відомства Петером Сіярто на зустрічі в США на полях Генасамблеї ООН. За словами П.Клімкіна, вони детально обговорили те, що відбувається в угорському консульстві в м. Береговому Закарпатської області, але П.Сіярто не погодився з позицією Києва щодо порушень з боку консула.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА