14:49 27.09.2018

Луценко вважає, що "війна" Ситника та Холодницького негативно позначається на роботі антикорупційних органів

2 хв читати
Луценко вважає, що "війна" Ситника та Холодницького негативно позначається на роботі антикорупційних органів

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що через міжособистісний конфлікт директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника та керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького робота антикорупційних органів не дає результатів, і необхідне проведення аудиту.

"На жаль, замість чесного діалогу керівництво НАБУ обрало метод війни проти всіх, хто ставить незручні запитання - відкриття кримінальних проваджень стосовно всіх, хто не сподобався їхньому керівництву", - сказав Ю.Луценко журналістам у четвер у Києві.

"Погано, що результатів роботи немає, тому що керівники САП і НАБУ взагалі між собою не спілкуються, більше того, ведуть очну й заочну війну між собою", - додав генпрокурор.

Водночас він зазначив, що намагається допомагати "кожному з них, якщо вони звертаються офіційно" до Генпрокуратури.

Ю.Луценко нагадав, що обидва випадки "прослуховування" співробітників САП були санкціоновані Генпрокуратурою. "На жаль, в обох випадках бездарна діяльність оперативних співробітників призвела до жалюгідного результату", - додав він.

Генпрокурор висловив думку, що ми стаємо свідками руйнування цієї антикорупційної системи.

"Очевидно, що ситуація критична, тому що весь світ критикує Україну, всі українці критикують владу України за відсутність результатів протидії високопоставленій корупції ... Через міжособистісної війни цих результатів немає і я так розумію, що й не буде", - підсумував генпрокурор.

На його переконання, вихід із цієї ситуації може полягати або в самостійному звільненні керівників антикорупційних органів з посад, або призначення аудиту НАБУ і прийняття об'єктивного рішення щодо тих, хто зриває результативну роботу.

Ю.Луценко також уточнив, що він санкціонував, і суд дав дозвіл на провадження оперативної роботи стосовно одного зі співробітників САП у рамках кримінальної справи, яку веде НАБУ. При цьому він не сказав, про яке саме провадження йдеться.

Як повідомлялося, 19 вересня Н.Холодницький заявив про незаконні дії детективів НАБУ зі встановлення прослуховувального пристрою в САП, а також побиття водія Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Раніше цього дня біля офісу САП у Києві стався конфлікт між співробітниками двох антикорупційних органів, унаслідок якого постраждав прокурор і був пошкоджений мікроавтобус САП.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", Н.Холодницький і А.Ситник написали заяви до поліції щодо цих подій.

23 вересня директор НАБУ А.Ситник заявив, що вважає можливою продуктивну роботу із САП незважаючи на конфліктну ситуацію між антикорупційними структурами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА