15:30 27.09.2018

Десятки посадовців притягнуть до відповідальності через пожежі та вибухи боєприпасів у Калинівці рік тому - Луценко

2 хв читати
Десятки посадовців притягнуть до відповідальності через пожежі та вибухи боєприпасів у Калинівці рік тому - Луценко

 Причиною пожежі, що спричинила вибухи боєприпасів у військовій частині в м. Калинівка Вінницької області рік тому, стали всі можливі порушення техніки безпеки, до відповідальності будуть притягнуті десятки посадових осіб, зазначає генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Слідство добігає кінця, тривають експертизи. Але вже сьогодні я можу офіційно заявити, що всі можливі і неможливі порушення безпеки, зокрема пожежної, доступу, охорони - були там порушені", - сказав Ю.Луценко журналістам у четвер у Києві, відповідаючи на запитання про перебіг розслідування пожежі в Калинівці, що сталася рік тому.

Він наголосив: "Що стосується відповідальності, до неї притягатимуть кілька десятків посадовців". Ю.Луценко додав, що все залежатиме від оперативності проведення експертиз.

"Що необхідно робити? Міністерство оборони разом із Генштабом має вжити всіх заходів для передислокації військового майна та боєзарядів до безпечних місць...Це питання розглядалося на РНБО, відповідні кошти були виділені", - сказав генпрокурор.

Як повідомлялося, на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області ввечері 26 вересня 2017 року розпочалася пожежа та подальші вибухи боєприпасів. Уранці 28 вересня вибухи практично припинилися, почалося розмінування 5-км зони. Унаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали двоє осіб. Понад 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів було евакуйовано.

Слідство відпрацьовує кілька основних версій детонації боєприпасів. За фактом вибухів боєприпасів військова прокуратура Центрального регіону України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку було притягнуто до адміністративної відповідальності за недбале ставлення до військової служби у в/ч А1119 у Калинівці.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА