15:51 27.09.2018

Близько 40% військових-строковиків продовжують службу в армії за контрактом

1 хв читати
Близько 40% військових-строковиків продовжують службу в армії за контрактом

У Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що після завершення строкової військової служби близько 40% військовослужбовців продовжують службу за контрактом.

"Протягом поточного року ми прийняли понад 2,6 тис. юнаків військовослужбовців строкової служби на військову службу за контрактом. Якщо брати в абсолютних показниках, то минулої осені ми призвали на строкову військову службу майже 8 тис. юнаків і вже понад 2,6 тис. ми прийняли з цієї категорії на службу за контрактом. Цей показник становить близько 40%", - сказав начальник відділу комплектації і призову - заступник начальника управління призову та комплектації головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Валерій Дендебера у четвер у Києві.

За його словами, починаючи з 2015 року не було жодного зриву призову.

Крім того, В.Дендебер зазначив, що на сьогоднішній день Українська держава, "напевно, найбільш демократична з надання відстрочок від призову на строкову військову службу".

Як повідомлялося, 26 вересня Кабінет Міністрів затвердив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу в жовтні-грудні 2018 року в кількості 17 тис. 960 осіб.

Згідно з рішенням уряду, 9010 призовників будуть направлені на строкову службу до Збройних сил України, 6500 - до Національної гвардії, 1550 - до Державної прикордонної служби та 900 - до Державної спеціальної служби транспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА