08:48 28.09.2018

Британські спецслужби встановили особу третього підозрюваного у справі Скрипалів

1 хв читати
Британські спецслужби встановили особу третього підозрюваного у справі Скрипалів

Контртерористичний підрозділ британської поліції встановив особу третього підозрюваного в причетності до отруєння колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері, повідомила газета Daily Telegraph.

"Агент ГРУ, ймовірно, відвідав Солсбері для підготовки плану атаки перед тим, як двоє його колег привезли до Великої Британії бойову отруйну речовину", - пише видання.

Раніше Лондон назвав виконавцями замаху на Скрипалів російських громадян Петрова та Боширова, які є, за твердженням британських спецслужб, агентами ГРУ. Пізніше було заявлено, що Боширов насправді є героєм Росії Анатолієм Чепигою.

Як повідомлялося, на початку березня 2018 р. у британському містечку Солсбері у важкому стані було виявлено екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію. Британський прем'єр Тереза Мей пізніше заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою в Росії.

У Москві відкинули ці обвинувачення, заявивши, що хімічну зброю РФ знищила в 2017 році під контролем Організації із заборони хімзброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА