15:22 28.09.2018

Більшість українців вважають, що впровадження євроінтеграційних реформ у країні має тривати незалежно від перспективи членства в ЄС

2 хв читати

Більшість українців вважають, що Україна має продовжувати розпочаті в рамках євроінтеграції реформи, навіть якщо Європейський Союз не надасть країні перспективи членства, свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та Київським міжнародним інститутом соціології.

Згідно з оприлюдненими у п'ятницю в Києві результатами опитування, 60% респондентів вбачають необхідність у продовженні в Україні реалізації реформ європейської спрямованості незалежно від того, має Україна перспективи членства в ЄС чи ні.

Із них 39% вважають, що такі реформи необхідні насамперед самій Україні, 21% - що Україна не має іншого вибору, окрім як рухатися в напрямі європейської інтеграції.

Водночас 17% респондентів схильні думати, що насправді європейські реформи Україні не потрібні, а 7% опитаних вважають за доцільне розвернутися в напрямі інтеграції в Євразійський економічний союз з РФ. 15% респондентів не визначилися зі своєю позицією з цього питання.

У регіональному розрізі думку про необхідність продовження реформ незалежно від отримання членства в ЄС більше поділяють жителі західної України - 78% і центру - 67%, тоді як на сході так вважають 48% українців, а на півдні - 38%.

Крім того, згідно з даними опитування, для прискорення реформ в Україні народ має передусім чинити тиск на українську владу (28%). Також опитані вважають, що прискоренню реформ сприятиме припинення надання грошових коштів, що їх розкрадають високопоставлені чиновники (17%), більш відкрите протистояння ЄС Росії -16%.

Опитування проводилося з 16 по 28 серпня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих територій Донбасу, теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА