15:33 28.09.2018

ФДМ вимагає від "Грант Торнтон" у суді 10 млн грн за недостовірні обвинувачення

3 хв читати
ФДМ вимагає від "Грант Торнтон" у суді 10 млн грн за недостовірні обвинувачення

Фонд державного майна (ФДМ) України подав позов проти компанії "Грант Торнтон" про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації і просить суд стягнути 10 млн грн компенсації.

"Компанія "Грант Торнтон" брала участь у відборі інвестиційних радників для підготовки до продажу об'єктів великої приватизації, однак після програшу публічно та безпідставно обвинуватила конкурсну комісію в порушенні закону про приватизацію та інших нормативних документів", - пояснює суть спору ФДМ у прес-релізі в п'ятницю.

У Фонді нагадали, що "Грант Торнтон", зокрема, обвинуватила конкурсну комісію в тому, що конкурсні пропозиції не було відкрито в присутності всіх учасників конкурсу, тобто публічно не було зафіксовано їхні цінові пропозиції, терміни надання послуг і складу консорціуму. Однак сам "Грант Торнтон" подав свою пропозицію під грифом "конфіденційно", а під час його розкриття не наполягав на присутності всіх інших учасників конкурсу і не заявляв про жодні скарги та вимоги, зазначає ФДМ.

У приватизаційному відомстві додали, що закон передбачає розкриття пропозицій лише в присутності суб'єкта подання цієї пропозиції, а претензії "Грант Торнтон" з'явилися лише після оголошення результатів, коли вони дізналися про поразку.

"Фонд запропонував "Грант Торнтон" спростувати неправдиву інформацію, однак вони цього не зробили, тому неправда та маніпуляція інформацією для цієї компанії коштуватиме дорого, а свою недостовірну заяву все одно доведеться спростувати", - наголосили у ФДМ.

Як повідомлялося, "Грант Торнтон" стверджує, що конкурси з відбору радників для підготовки до продажу ПрАТ "Індар", ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) і держпідприємств "Завод "Електроважмаш" і "Вугільна компанія "Краснолиманська" відбулися з грубими правопорушеннями під час проведення других етапів 30-31 липня 2018 року. За даними компанії, в присутності всіх учасників конкурсу було відкрито конверти з конкурсними пропозиціями та визначено їхню відповідність вимогам, а також не було визначено кращих конкурсних пропозицій шляхом нарахування балів і переможців цих конкурсів.

Компанія також стверджує, що запропонована нею і фіксована, і залежна від результатів приватизації винагорода в низці випадків нижча, ніж відповідна цінова пропозиція компаній, визнаних переможцями конкурсів.

ТОВ "Грант Торнтон" 21 і 22 серпня звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративними позовами до ФДМ, в яких просить визнати недійсними результати конкурсів із відбору радників для "Електроважмашу", Вугільної компанії "Краснолиманська" та "Індару", а 28 серпня суд відкрив провадження в цих справах.

Крім того, позов до ФДМ із вимогою скасувати рішення конкурсної комісії з відбору радників ОГХК і ОПЗ подало ТОВ "АК Маршаллєр і партнери". У середині вересня суд за клопотанням позивача об'єднав ці справи зі справами "Грант Торнтон" проти ФДМ, а також зажадав протоколи засідання конкурсної комісії.

Як повідомлялося, для підготовки до продажу ОПЗ за підсумками конкурсу ФДМ уклав договір із компанією Pericles Global Advisory, яка перемогла в конкурсі в складі консорціуму з White&Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine та SARS Сapital.

У конкурсі на підготовку ДП "Завод "Електроважмаш" було визнано переможцем "KMPG Україна" у складі консорціуму Baker McKenzie, Henniger Winkelmann Consulting, а в конкурсі щодо ОГХК - "BDO корпоративні фінанси" в складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine і Asset Expertise , який готуватиме до продажу ОГХК.

Крім того, ФДМ уклав договір із "Конкорд Консалтинг" у складі консорціуму KPMG, "Бюро Маркуса", Redcliffe Partners, який готуватиме до приватизації Вугільну компанію "Краснолиманська", "Президент Готель" та "Індар".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА