09:06 29.09.2018

Порошенко: Злочин, скоєний в Бабиному Яру, ніколи не має повторитися

2 хв читати
Порошенко: Злочин, скоєний в Бабиному Яру, ніколи не має повторитися

Президент України Петро Порошенко наголошує на неприпустимості повторення скоєного нацистами за роки Другої світової війни в Бабиному Яру в Києві злочину, який забрав життя понад 100 тис. українців, євреїв, циган та представників інших народів.

"Бабин Яр – місце вічного спокою жертв кривавого нацистського молоха. Ця страшна подія ніколи не зітреться з нашої пам'яті, нестерпним болем відгукуючись у наших серцях. У серці кожного, хто розуміє – ніколи знову не може повторитися на землі подібний злочин, який забрав життя понад ста тисяч українців, євреїв, ромів та представників інших народів... Вічна пам'ять невинно убієнним", – написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" у суботу вранці в зв'язку з 77-ми роковинами трагедії.

"Бабин Яр – трагедія киян, всієї України, незагойна рана на тілі нашої планети. Це місце – братська могила різних народів і відомий у всьому світі символ Голокосту", – наголошується у зверненні.

П.Порошенко наголосив, що навіть в умовах жорстокої боротьби з російською агресією українці демонструють відданість основоположним ідеалам цивілізованого світу – гуманізму, взаємодопомоги, толерантності, поваги до людського життя, етнічної або релігійної ідентичності, гідності і свободи.

"І ми ніколи не дамо навіть найменшого шансу проявам авторитаризму, диктатури, шовінізму, расизму, дискримінації, нетерпимості на етнічному або релігійному ґрунті", – наголошується у зверненні.

19 вересня 1941 року Київ окупували війська нацистської Німеччини, а 28 вересня – на вулицях міста було розвішано оповіщення про те, що всі євреї мають з'явитися в район вулиці Мельникова. 29 та 30 вересня 1941 року відбулися перші розстріли євреїв.

Загалом за роки Другої світової війни в Бабиному Яру поховано, за різними оцінками, від 100 до 200 тис. людей. Окрім євреїв там загинули жителі Києва інших національностей, члени ОУН і УПА, військовополонені Червоної армії, цигани, а також душевнохворі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА