12:40 29.09.2018

Порошенко: На харківських підприємствах ОПК кується броня ЗСУ, об яку ламає зуби російський агресор

2 хв читати

Харківська область є ключовим регіоном в оборонно-промисловому комплексі України, вважає президент України Петро Порошенко.

"Ще раз хочу наголосити: для мене як для президента і для українського уряду Харківщина – ключовий регіон в оборонно-промисловому комплексі. Саме тут не тільки в переносному, а й у прямому сенсі кується потужна броня Збройних сил України. Об цю броню ламає зуби російський агресор", – сказав П.Порошенко в суботу, виступаючи на Х Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи".

Він зазначив, що підприємства ОПК, які перебували у 2013 році на межі банкрутства, сьогодні нерідко працюють в три зміни.

"У 2013 році всі оборонні підприємства були банкрутами, свідомо знищувався оборонно-промисловий комплекс. Я сказав, що ми завантажимо оборонну промисловість. Передусім це стосуватиметься Харкова, і там, де є можливість, працюватимемо в три зміни. Зайдіть на Малишева, подивіться. Ну, не зайдете, бо це оборонне підприємство. Але повірте на слово керівникам області, керівникам галузі і подивіться на наш військовий парад", – сказав П.Порошенко.

Він також зазначив, що за останні роки область, яка традиційно орієнтувалася на російський ринок, вдалося переорієнтуватися на інші ринки.

"Я хочу подякувати харків'янам за те, що вони витримали це випробування, знайшли в собі сили і захищати державу, і переорієнтувати економіку цілого регіону на нові ринки... Область демонструє перехід від торгівлі сировиною і матеріалами до експорту високотехнологічної продукції, що потребує створення інноваційної інфраструктури, інтеграції наукових установ та бізнесу", – сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА