15:44 29.09.2018

Київ вимагає допустити до Сенцова консула і українських лікарів

1 хв читати
Київ вимагає допустити до Сенцова консула і українських лікарів

Міністерство закордонних справ України вимагає від РФ допустити до українського режисера Олега Сенцова, який голодує в колонії, консула і українських лікарів.

"Фото О.Сенцова. 139-й день. "Коригування лікування" з боку РФ відоме. Вимагаємо допуску українських консула і лікарів до Олега", - написала речник МЗС України Мар'яна Беца у "Твіттері" в суботу.

Прес-служба Управління федеральної служби виконання покарань РФ у Ямало-Ненецькому автономному окруза опублікувала фото О.Сенцова під час обстеження 28 вересня. "У зв'язку з плановим обстеженням 28.09.2018 засуджений Олег Сенцов був вивезений в Лабитназьку міську лікарню, де проведено додаткові дослідження і отримано консультації лікарів-фахівців",- йдеться в повідомленні.

"Враховуючи результати проведеного обстеження, О.Сенцову підгоригували лікування", – додали у відомстві, не уточнивши деталей.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму у 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за "підготовку теракту".

О.Сенцов заперечує звинувачення російської влади, провину в суді не визнав. Київ і світова спільнота неодноразово заявляли про політичну вмотивованість цієї справи.

З 14 травня 2018 року О.Сенцов голодує з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних в РФ. Він відмовляється просити помилування. Прохання про помилування режисера, направлене його матір'ю, не було прийнято до розгляду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА