20:14 29.09.2018

У Запоріжжі відбулась екологічна акція "Я хочу дихати"

1 хв читати
У Запоріжжі відбулась екологічна акція "Я хочу дихати"

Запорожці в протигазах і масках провели акцію "Я хочу дихати", протестуючи проти екологічної політики місцевих підприємств.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в суботу громадськість зібралася під стінами Запорізької міської ради. Городяни демонстративно надягнули протигази, респіратори, маски і заявили, що проводять акцію "Я хочу дихати", яка водночас з Запоріжжям відбувається в Маріуполі і Кривому Розі, що також страждають від діяльності промислових підприємств - забруднювачів повітря.

Запорожці підкреслили, що місцева влада байдужа до екологічних проблем Запоріжжя, а промислові підприємства нічого не бояться через безкарність.

Учасники акції звернулися до земляків з проханням підписати електронну петицію "Про визнання Маріуполя, Кривого Рогу та Запоріжжя зонами надзвичайної екологічної ситуації".

Активіст організації "ЕкоЗапоріжжя" Денис Тарасов повідомив агентству: "Ми звертаємося до президента України, прем'єр-міністра, міністра екології, щоб на законодавчому рівні закріпили вимогу до промислових підприємств, щоб на кожному з них був встановлений датчик, який передавав би результати вимірів забруднень на доступні онлайн-ресурси. Щоб порушника можна було притягти до відповідальності. Чи не видавати підприємству дозвіл на викиди, поки там не встановлять цей датчик".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА